Windows 11: Αποσύρθηκε η εφαρμογή ελέγχου απαιτήσεων μετά τον χαμό που προκάλεσε

Διαθέσιμο το πρώτο preview build
29 Ιουνίου 2021 13:12
Windows 11: Αποσύρθηκε η εφαρμογή ελέγχου απαιτήσεων μετά τον χαμό που προκάλεσε

Όπως σας ενημερώσαμε, μετά την επίσημη αποκάλυψη των Windows 11 πριν μερικά εικοσιτετράωρα, επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft που με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται πως αφήνουν εκτός ακόμη και υπολογιστές τετραετίας.

Σε μεγάλο βαθμό η σύγχυση αυτή οφείλεται στο επίσημο εργαλείο ελέγχου που έθεσε σε κυκλοφορία ο αμερικανικός κολοσσός. Συγκεκριμένα, τα μηνύματα του προγράμματος δεν παρείχαν αρκετές πληροφορίες έτσι ώστε να γνωρίζει ο χρήστης τι ακριβώς χρειάζεται να αναβαθμίσει για να είναι συμβατός ο υπολογιστής του. Παράλληλα, πολλοί ανέφεραν ότι το πρόγραμμα έδειχνε ασυμβατότητα ακόμη και για συστήματα που πληρούσαν τις ελάχιστες προδιαγραφές.

Τώρα, η Microsoft προέβη σε διευκρινίστηκες δηλώσεις, αναλύοντας τον λόγο που έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις και συγχρόνως απέσυρε πλήρως την επίσημη εφαρμογή ελέγχου.

Όσον αφορά το εργαλείο ελέγχου, η ανάρτηση της εταιρίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η PC Health Check εφαρμογή είχε ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν αν ο τρέχων υπολογιστής τους με Windows 10 θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε Windows 11. Με βάση τα σχόλια μέχρι στιγμής, αναγνωρίζουμε ότι δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένη να μοιραστεί το επίπεδο λεπτομέρειας ή ακρίβειας που περιμένατε από εμάς, σχετικά με το γιατί ένας υπολογιστής με Windows 10 δεν πληροί τις απαιτήσεις.

Αφαιρούμε προσωρινά την εφαρμογή, έτσι ώστε οι ομάδες μας να μπορέσουν να εργαστούν πάνω στο feedback. Θα την επαναφέρουμε μελλοντικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη γενική διαθεσιμότητα του λειτουργικού αυτό το φθινόπωρο.

Πέρα από τις διευκρινήσεις σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης πως η πρώτη δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 είναι πλέον επίσημα διαθέσιμη για κατέβασμα από τα μέλη του Windows Insider προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.