Η Microsoft επιτρέπει στους developers να κρατούν το 100% των εσόδων τους

Αφήνει στα κρύα του λουτρού Apple και Google
25 Ιουνίου 2021 09:52
Η Microsoft επιτρέπει στους developers να κρατούν το 100% των εσόδων τους

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των Windows 11, η Microsoft αποκάλυψε μία πολύ σημαντική αλλαγή στην πολιτική εσόδων της από developers, με απώτερο στόχο να ωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Microsoft Store. Συγκεκριμένα, από τις 28 Ιουλίου, αν κάποιος developer χρησιμοποιήσει το δικό του σύστημα πληρωμών ή ένα σύστημα τρίτης εταιρίας, η Microsoft θα του επιτρέψει να κρατήσει το 100% των εσόδων του. Σημειώστε όμως πως αυτό δεν ισχύει για τα games.

Η νέα αυτή αλλαγή εκθέτει Apple και Google οι οποίες έχουν κατακριθεί για τον εξαναγκασμό των developers να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα πληρωμών, από τα οποία οι εταιρίες μπορούν να παίρνουν μερίδιο. Με τη νέα πολιτική της Microsoft, η χρήση του δικού της συστήματος πληρωμών θα σημαίνει πως το 85% των εσόδων θα πηγαίνει στους developers και το 15% στη Microsoft, ενώ για τα games τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 88% και 12% αντίστοιχα. Και πάλι όμως, στην περίπτωση που δε χρησιμοποιηθεί το σύστημα πληρωμών της Microsoft, ο developer θα αποφύγει την πληρωμή οποιοδήποτε μεριδίου στη Microsoft.

Μένει να φανεί αν το νέο μοντέλο είναι αρκετό για να προσελκύσει περισσότερους developers στο Microsoft Store και αν αυτή η πίεση θα οδηγήσει την Apple και την Google σε παρόμοιες αλλαγές.