Μπορεί να τρέξει Windows 11 ο υπολογιστής μου; – Επίσημες απαιτήσεις συστήματος

Κυκλοφόρησαν οι τεχνικές προδιαγραφές
24 Ιουνίου 2021 20:05
Μπορεί να τρέξει Windows 11 ο υπολογιστής μου; – Επίσημες απαιτήσεις συστήματος

Πιστή στο ραντεβού της, η Microsoft αποκάλυψε και επίσημα τα ολοκαίνουργια Windows 11 μέσα από ένα live σόου. Έτσι, πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για όλες τις αλλαγές, τα νέα χαρακτηριστικά και τις νέες λειτουργίες που φέρνουν στο προσκήνιο.

Παράλληλα, λίγο μετά το πέρας της ζωντανής εκδήλωσης ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας και οι επίσημες απαιτήσεις συστήματος των Windows 11. Όπως φαίνεται η Microsoft θα κάνει ένα μεγάλο άλμα σε αυτό το κομμάτι, αφήνοντας πίσω τους παλιούς επεξεργαστές που δεν υποστηρίζουν 64-bit. Επομένως αν ο υπολογιστής σας δεν έχει συμβατό επεξεργαστή 64-bit δε θα μπορεί να τρέξει τα Windows 11 και έτσι θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τα Windows 10.


Οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος των Windows 11

Επεξεργαστής

1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος με 2 ή περισσότερους πυρήνες σε συμβατό επεξεργαστή 64-bit ή νέο σύστημα μικροκυκλώματος (SoC)

Μνήμη

4 GB RAM

Χώρος αποθήκευσης

64 GB ή συσκευή αποθήκευσης μεγαλύτερης χωρητικότητας

Κάρτα γραφικών

Γραφικά συμβατά με το DirectX 12 / WDDM 2.x

Οθόνη

> 9" με ανάλυση HD (720p)

Σύνδεση στο Internet

Για τη ρύθμιση της έκδοσης Home των Windows 11 απαιτείται λογαριασμός Microsoft και δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.

Σημειώνεται πως για ορισμένες δυνατότητες απαιτείται συγκεκριμένο υλικό, οπότε για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα της Microsoft.


Σχετικά με τους παλιότερους υπολογιστές, στην επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρία αναφέρει:

Αν ο υπολογιστής μου δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικοί, τι γίνεται; Μπορώ να παραμείνω στα Windows 10;

Ναι! Τα Windows 10 εξακολουθούν να αποτελούν εξαιρετική έκδοση των Windows. Έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα Windows 10 έως τις 14 Οκτωβρίου του 2025.


Τέλος, αν δεν είστε σίγουροι για τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας, η Microsoft έχει ετοιμάσει μια ειδική εφαρμογή ελέγχου.

Επομένως, αν θέλετε να διαπιστώσετε εάν ο υπολογιστής που έχετε πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, κάντε λήψη και εγκαταστήστε την εφαρμογή ελέγχου εύρυθμης λειτουργίας του υπολογιστή.