Internet Explorer: Οριστικά τέλος εποχής μετά από 27 χρόνια

Τα memes όμως δε θα τελειώσουν ποτέ
21 Μαΐου 2021 10:28
Internet Explorer: Οριστικά τέλος εποχής μετά από 27 χρόνια

Τα τελευταία χρόνια ο εμβληματικός Internet Explorer έχει αποκτήσει τα δικά του memes, μπαίνοντας στο πάνθεον της pop κουλτούρας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την...ταχύτητά του που "φημιζόταν" άλλωστε. 

Μετά από 27 χρόνια η Microsoft ανακοίνωσε επιτέλους την πλήρη απόσυρσή του και έτσι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του θα είναι στις 15 Ιουνίου 2022. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι δε θα κυκλοφορούν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, ούτε οι περιοδικές αναβαθμίσεις για λόγους ασφαλείας. 

Αντικαταστάτης του ο εδώ και χρόνια ενεργός browser των Windows 10, Microsoft Edge, που βασίζεται στο Chromium της Google και όπως τόνισε ο Sean Lyndersay στο blog της εταιρίας, αυτό είναι το μέλλον του browsing στο λειτουργικό της σύστημα. 

Βέβαια, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα, η Microsoft έχει προσθέσει στον Edge τη λειτουργία συμβατότητας του IE ούτως ώστε όσοι χρήστες επιθυμούν να πλοηγούνται σε παλιές ιστοσελίδες. Μάλιστα, έχει υποσχεθεί η υποστήριξη του "IE Mode" να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2029. 

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως από τη Microsoft εάν πέραν αυτής της ημερομηνίας θα σταματήσει να περιλαμβάνεται ο Internet Explorer στο Long-Term Servicing Channel (LTSC) των Windows 10 που περιλαμβάνει επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η απόφαση αφορά τις βερσιόν των Windows για καταναλωτές, αλλά πιθανότατα να ισχύσει το ίδιο παντού. 

Για την ιστορία, την πρωτιά του έχασε το 2012 όταν και ο Google Chrome άρχισε να κερδίζει πανηγυρικά έδαφος στους χρήστες του διαδικτύου.