Το iPhone σκότωσε την BlackBerry

Παραδέχεται πρώην CEO
12 Ιουνίου 2015 09:40
Το iPhone σκότωσε την BlackBerry

Η BlackBerry τα πήγε πολύ άσχημα τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τον πρώην CEO και συνιδρυτή, Jim Balsillie, όλα ξεκίνησαν με το iPhone. Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά μετά το 2012, ο Balsillie θεωρεί πως η προσπάθεια ανταγωνισμού του iPhone με το Storm δεν ήταν αποτελεσματική και τοποθέτησε την BlackBerry σε μια θέση από την οποία δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει.

Με το Storm προσπαθήσαμε υπερβολικά. Είχε touch οθόνη, είχε clickable οθόνη, είχε νέες εφαρμογές και όλα αυτά σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα και εντέλει μας γύρισε μπούμερανγκ. Τότε κατάλαβα πως δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε σε high-end hardware” δήλωσε. Ισχυρίζεται ακόμα πως πίεζε την BlackBerry να κυκλοφορήσει το BBM σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, πράγμα που έγινε αρκετά χρόνια αργότερα, αφού ο ίδιος είχε εγκαταλείψει την εταιρία και μέχρι τότε ήταν ήδη αργά.

Την κατρακύλα της BlackBerry φάνηκε να σταματούν τα budget smartphones. Ενώ τα πρώτα χρόνια οι πωλήσεις iPhone της είχαν κοστίσει πολλά, συνέχισε να αναπτύσσεται κυρίως λόγω των αναπτυσσόμενων αγορών οι οποίες προτιμούσαν ακόμα BlackBerry. Έπειτα ήρθε το Android και έδωσε το χαριστικό χτύπημα.

Παρόλα τα προβλήματα της, η BlackBerry φαίνεται να αντέχει ακόμα. Ίσως να μην επανέλθει ποτέ στην πρότερη δόξα της, αλλά τα QWERTY τηλέφωνα της έχουν ακόμα φανατικό κοινό.

Tags: