Έρχεται επί πληρωμή συνδρομή στο Twitter που θα προσφέρει την ακύρωση των tweets

Θα ονομάζεται Twitter Blue
16 Μαΐου 2021 09:53
Έρχεται επί πληρωμή συνδρομή στο Twitter που θα προσφέρει την ακύρωση των tweets

Φήμες για ένα συνδρομητικό μοντέλο στο Twitter υπάρχουν εδώ και καιρό, τώρα όμως η προγραμματίστρια Jane Manchun Wong ανακάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό και τις δημοσιοποίησε. Καταρχάς η υπηρεσία θα ονομάζεται Twitter Blue και θα ξεκινάει από τα $3 το μήνα. Όσον αφορά τα έξτρα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει σε σχέση με τους απλούς χρήστες, η Wong αποκάλυψε τα Collections με τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να οργανώνει τα posts που έχει σώσει.

Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι η δυνατότητα ακύρωσης του tweet ή “Undo Tweets” όπως το ονομάζει. Σημειώστε πως δεν πρόκειται για το πολυπόθητο edit ή επεξεργασία του tweet, αλλά απλά για ένα χρονόμετρο που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ακυρώσει το tweet του δευτερόλεπτα αφού το έχει αναρτήσει.

Από εκεί και πέρα η συνδρομητική υπηρεσία μπορεί να περιέχει πολλά επίπεδα συνδρομών που θα προσφέρουν έξτρα χαρακτηριστικά, με την πιο ακριβή να περιέχει δυνατότητα ανάγνωσης άρθρων που βρίσκονται πίσω από ένα paywall.

Το νέο βήμα του Twitter έρχεται να προσφέρει ένα επιπλέον σταθερό έσοδο στην εταιρία, το οποίο μαζί με το Tip Jar θα μειώσουν την εξάρτησή της από τις διαφημίσεις. Το ίδιο μονοπάτι έχουν ακολουθήσει και το YouTube με το YouTube Red, το Reddit με το Reddit Premium και το Discord με το Discord Nitro.