BMW, Honda και Ford μειώνουν την παραγωγή τους εξαιτίας έλλειψης chip

Είναι γενική η έλλειψη
30 Απριλίου 2021 12:50
BMW, Honda και Ford μειώνουν την παραγωγή τους εξαιτίας έλλειψης chip

Η κρίση των chips έχει πλήξει κάθε τομέα που σχετίζεται με αυτά και δεν περιορίζεται στον αυστηρά τεχνολογικό. Έως τώρα έχουμε δει Apple και Samsung να παραδέχονται πως θα υπάρξει πρόβλημα στη διάθεση ορισμένων μοντέλων στην αγορά εξαιτίας της έλλειψης chips, ωστόσο το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και επιβαρύνει και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, τρεις κατασκευαστές σε τρεις διαφορετικές ηπείρους βλέπουν την παραγωγή τους να επηρεάζεται. Μέσα στη διάρκεια 12 ωρών είχαμε ανακοινώσεις από BMW, Honda και Ford. Η BMW ανακοίνωσε καθυστερήσεις στην παραγωγή των εργοστασίων της σε Γερμανία και Αγγλία, η Honda ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή τριών εργοστασίων στην Ιαπωνία για πέντε με έξι μέρες τον επόμενο μήνα, ενώ η Ford είπε πως  η έλλειψη chip θα μειώσει την παραγωγή στο μισό μέσα στο τρέχον οικονομικό τρίμηνο.

Η κρίση των chips έχει γίνει αισθητή πλέον και από τους καταναλωτές, αφού αρκετοί από αυτούς που αγοράζουν πλέον ένα νέο αυτοκίνητο έχουν αυξημένους χρόνους αναμονής που φτάνουν έως και τις 12 εβδομάδες παραπάνω από το φυσιολογικό για να πάρουν τα κλειδιά στο χέρι.