Σοκ στην Google καθώς νεαρός αγόρασε το domain της για 3 δολάρια

Απόλυτα νόμιμα
27 Απριλίου 2021 10:37
Σοκ στην Google καθώς νεαρός αγόρασε το domain της για 3 δολάρια

Ένα περιστατικό που δε συναντάμε κάθε μέρα, αναστάτωσε τον τεχνολογικό κολοσσό Google ο οποίος πιάστηκε αδιάβαστος. Ένας νεαρός web designer 30 ετών, ο Nicolas Kurona, κατάφερε να αγοράσει το domain της Google στην Αργεντινή όσο το site ήταν εκτός λειτουργίας για δύο ώρες. Ο Kurona κατάφερε να αγοράσει το Google.com.ar έναντι μόλις 270 πέσος ($2.9). Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να παίρνει μηνύματα στο WhatsApp πως είχε διακοπεί η λειτουργία της Google στη χώρα.

Ποτέ δε φαντάστηκα πως θα μου το επέτρεπαν να το αγοράσω. Πληκτρολόγησα το www.google.com.ar στον browser μου και δε δούλευε. Φαντάστηκα πως κάτι παράξενο συμβαίνει.

Έτσι, αποφάσισε να επισκεφτεί το Network Information Center Argentina (NIC) και είδε πως το domain ήταν διαθέσιμο για αγορά. Παρόλο που πίστεψε πως δε θα τα καταφέρει, ακολούθησε τα βήματα και έλαβε μία απόδειξη αγοράς στο email του. Όλα αυτά τα εκατομμύρια Google αναζητήσεων θεωρητικά ερχόταν σε αυτόν πλέον.

Είχα παγώσει κοιτώντας την οθόνη. Δεν πίστευα τι είχε μόλις συμβεί. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως δεν είχα ποτέ κακές προθέσεις, απλά προσπάθησα να το αγοράσω και το NIC μου το επέτρεψε.

Φυσικά η Google επανέφερε άμεσα ξανά το domain κάτω από το όνομά της. Το NIC πήρε το domain από τον έλεγχο του Kurona λίγο μετά την αγορά, αλλά τα 270 πέσος δεν του επιστράφηκαν. Ο Kurona είναι απλά ανακουφισμένος που δε βρήκε τον μπελά του, ενώ δήλωσε πως η Google δεν επικοινώνησε μαζί του και πως δεν τον πλήρωσε. Η μόνη δήλωση που πρόσφερε η Google για το περιστατικό ήταν πως “για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το domain αποκτήθηκε από κάποιον άλλο. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του domain πολύ γρήγορα”.

Παραμένει άγνωστο πάντως πώς συνέβη κάτι τέτοιο, αφού η Google λέει πως η άδεια του domain δεν είχε λήξει και δε λήγει μέχρι τον Ιούλιο του 2021.