Μεξικανικά καρτέλ βομβαρδίζουν αστυνομικούς με drones

Υιοθέτησαν τακτικές ISIS
22 Απριλίου 2021 10:40
Μεξικανικά καρτέλ βομβαρδίζουν αστυνομικούς με drones

Μέλη του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών Jalisco New Generation (CJNG) φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την επίθεση κατά αστυνομικών στη δυτική επαρχία της Michoacan. Σύμφωνα με τις αναφορές, δύο drones έριξαν εκρηκτικά πάνω από δύο αστυνομικούς τραυματίζοντάς τους.

Τον Αύγουστο δύο παγιδευμένα drones βρέθηκαν από την αστυνομία κατά τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου με μέλη της CJNG. Θεωρείται πως τα drones είναι το νεότερο όπλο των καρτέλ, τα οποία υιοθετούν τακτικές που είδαμε στη Μέση Ανατολή από την ISIS.

Τα drones φαίνεται πως κουβαλούσαν πλαστικά εκρηκτικά με μεταλλικές μπίλιες, ενώ μπορούν να  πυροδοτηθούν από απόσταση. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ήταν μέλη μιας επιχείρησης που προσπαθούσε να απελευθερώσει έναν μπλοκαρισμένο δρόμο από το καρτέλ, ο οποίος οδηγούσε στην πόλη Aguililla. Τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες κάτοικοι διαφεύγουν από την πόλη καθώς ο πόλεμος μεταξύ CJNG και ενός αντίπαλου καρτέλ (Carteles Unidos) για τον έλεγχο της πόλης έχει αφήσει εκατόμβη νεκρών.

Το CJNG καρτέλ είναι ένα από τα πιο ισχυρά στη χώρα και ευθύνεται για επιθέσεις εναντίον των αρχών ασφαλείας που έχουν αφήσει αρκετούς νεκρούς. Οι ΗΠΑ προσφέρουν $10 εκατομμύρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του αρχηγού του, El Mencho.

Tags: