Elon Musk: Αποκλείεται το Autopilot να ήταν ενεργοποιημένο στο δυστύχημα του Texas

Ο CEO της Tesla έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα
20 Απριλίου 2021 09:51
Elon Musk: Αποκλείεται το Autopilot να ήταν ενεργοποιημένο στο δυστύχημα του Texas

Το δυστύχημα με το Tesla Model S με δύο νεκρούς στο Texas των ΗΠΑ ήρθε στο επίκεντρο κυρίως επειδή δε βρισκόταν κανείς στη θέση του οδηγού, στρέφοντας τις υποψίες στο Autopilot χαρακτηριστικό της Tesla. Ωστόσο ο Elon Musk έσπευσε να σχολιάσει το γεγονός, ξεκαθαρίζοντας πως αποκλείεται να ήταν ενεργοποιημένο το Autopilot. Το tweet του ήρθε ως απάντηση σε ένα χρήστη του Twitter που σχολίασε το άρθρο της Wall Street Journal.

Η έρευνά σου ως ιδιώτης είναι καλύτερη από τους επαγγελματίες της WSJ. Τα αρχεία του αυτοκινήτου δείχνουν έως τώρα πως το Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο και πως το αυτοκίνητο δε διέθετε το Full Self-Driving πακέτο. Επιπλέον, το standard Autopilot απαιτεί γραμμές στην άσφαλτο για να ενεργοποιηθεί, γραμμές τις οποίες αυτή η οδός δεν είχε.

Τόσο το Autopilot όσο και το FSD δεν είναι ακόμα ικανά να ελέγχουν το όχημα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και οι οδηγίες προειδοποιούν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς “ενεργή επίβλεψη”. Ωστόσο αυτό δε σταματά πολλές φορές κάποιους να προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα.

Τα δεδομένα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου βρίσκονται στους servers της Tesla και έχουν παραδοθεί στις αρχές. Παραμένει άγνωστο αν οι ερευνητές θα μπορέσουν να εξάγουν δεδομένα απευθείας από το όχημα, καθώς η φωτιά το κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζεται.