Το G-Shock της Casio έρχεται πλέον με το Wear OS της Google

Το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο
02 Απριλίου 2021 11:29
Το G-Shock της Casio έρχεται πλέον με το Wear OS της Google

Η Casio αποκάλυψε το πρώτο της G-Shock ρολόι το οποίο φέρει πλέον την πλατφόρμα της Google, το Wear OS. Έτσι, οι λάτρεις του δημοφιλούς brand με την rugged όψη, μπορούν να έχουν πλέον όλες τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρουν τα νέα smartwatches.

Εξωτερικά, το Casio G-Shock GSW-H1000 μοιάζει με το τυπικό G-Shock, ογκώδες και ανθεκτικό στις πτώσεις και στο νερό έως και 200 μέτρα βάθος, ενώ το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο.

Εσωτερικά διαθέτει όλους τους αισθητήρες που διαθέτει ένα σύγχρονο smartwatch. Πίεση αέρα, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα, αισθητήρα καρδιακών παλμών, GPS κλπ. Η LCD οθόνη είναι 1.2 ιντσών και είναι διπλή, διαθέτει δηλαδή μία έγχρωμη στην οποία βλέπετε όλες τις ειδοποιήσεις, τους χάρτες και τα δεδομένα και μία ασπρόμαυρη always-on για την ώρα.

Η μπαταρία τώρα, διαρκεί μόλις 1.5 μέρα σε κανονική χρήση με την έγχρωμη οθόνη ενεργοποιημένη, ενώ μπορεί να φτάσει τον ένα μήνα στο “Multi Timepiece Mode” στο οποίο απενεργοποιείται το Wear OS της Google και λειτουργεί μόνο το ρολόι και οι αισθητήρες.

Ωστόσο το ρολόι δεν είναι φθηνό και θα κοστίζει $700 όταν κυκλοφορήσει στα μέσα Μαΐου.