Τα Tesla μπορούν πλέον να αγοράζονται με Bitcoin

Το ανακοίνωσε ο Elon Musk
25 Μαρτίου 2021 12:55
Τα Tesla μπορούν πλέον να αγοράζονται με Bitcoin

Ο Elon Musk, ο οποίος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τα κρυπτονομίσματα στα social media, ανακοίνωσε πως οι πελάτες της Tesla μπορούν πλέον να αγοράζουν τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας Bitcoin. Η κίνηση αυτή έρχεται για να εκπληρώσει την πρότερη υπόσχεσή του, όταν η Tesla αγόρασε Bitcoins αξίας $1.5 δισεκατομμυρίων.

Στην ανακοίνωση μάλιστα τονίζει πως η Tesla χρησιμοποιεί μόνο εσωτερικό και open source software για να διαχειριστεί τις συναλλαγές με Bitcoin, ενώ σημειώνει πως τα Bitcoins που θα πληρώνονται στην Tesla θα παραμένουν σε αυτήν τη μορφή και δε θα μετατρέπονται σε συμβατικό νόμισμα. Η δυνατότητα πληρωμής με Bitcoin για αγοραστές εκτός ΗΠΑ, θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Στην περίπτωση επιστροφών, ο πελάτης αναλαμβάνει όλο το ρίσκο της πληρωμής σε Bitcoin, αφού η Tesla μπορεί να τον αποζημιώσει με το ακριβές ποσό που αγόρασε το αυτοκίνητο σε Bitcoin ή το ισοδύναμο σε δολάριο, βάσει της αξίας του αυτοκινήτου σε δολάρια, όποιο από τα δύο προτιμά η εταιρία. Οπότε σε περίπτωση που το Bitcoin ανέβει από την τιμή που το πλήρωσε ο πελάτης, τότε ο πελάτης μπορεί να χάσει χρήματα αν έχει πληρώσει με Bitcoin.