Η LG σκέφτεται να κλείσει το mobile τμήμα της αφού κανείς δεν το αγοράζει

Οι συνομιλίες έπεσαν στο κενό
23 Μαρτίου 2021 11:13
Η LG σκέφτεται να κλείσει το mobile τμήμα της αφού κανείς δεν το αγοράζει

Η LG αναζητά εδώ και καιρό υποψήφιο αγοραστή για το mobile τμήμα της και οι έως τώρα πληροφορίες έκαναν λόγο για συνομιλίες με τη βιετναμέζικη Vin Group, ακόμα και με την Volkswagen. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις έπεσαν στο κενό καθώς σύμφωνα πάντα με τις αναφορές, η τιμή που ζητά η LG δεν ανταποκρίνεται στο μερίδιο αγοράς της στο mobile τομέα το οποίο είναι μόλις 1%.

Τώρα, σύμφωνα με νέες αναφορές, η εταιρία προτιμά να κλείσει εντελώς το mobile τμήμα της από το να το πουλήσει σε χαμηλότερη τιμή. Η τελική απόφαση μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα στους υπαλλήλους της, ακόμα και στις αρχές Απριλίου. Σε περίπτωση απόσυρσης από τη mobile αγορά, οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα, όπως αυτό των οικιακών συσκευών, καθώς και σε θυγατρικές όπως η LG Energy Solution.

Μετά την αφαίρεση του smartphone τμήματος το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της LG ως παγκόσμια εταιρία, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι είδους τομέα μπορεί να καλύψει η LG Electronics για να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην παγκόσμια αγορά. Αυτό μας απασχολεί. – Στέλεχος LG, ανώνυμη πηγή του Donga.com