Η Acer έπεσε θύμα ransomware μέσω του Microsoft hack

Οι hackers ζητούν $50 εκατομμύρια
20 Μαρτίου 2021 12:23
Η Acer έπεσε θύμα ransomware μέσω του Microsoft hack

Οι επιπτώσεις του Microsoft hack μόλις τώρα αρχίζουν να φαίνονται. Σύμφωνα με το Bleeping Computer, hackers εκμεταλλευόμενοι την ευπάθεια του Microsoft Exchange κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο της Acer και να το μολύνουν με ransomware, απαιτώντας $50 εκατομμύρια ως λύτρα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουμε δει σε απαιτήσεις ransomware, καθώς μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες υπολογιστών με κέρδη $3 δισεκατομμυρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Πίσω από την επίθεση είναι η ransomware συμμορία REvil, η οποία χτύπησε και την Travelex πέρυσι ζητώντας $6 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Acer έχει μέχρι τις 28 Μαρτίου να πληρώσει. Μετά το πέρας της διορίας, τα λύτρα διπλασιάζονται, ενώ αν η Acer αρνηθεί να πληρώσει, η REvil θα δώσει τα δεδομένα που έχει υποκλέψει στο διαδίκτυο. Screenshots που έδωσαν στη δημοσιότητα όπου συνομιλούν με εκπροσώπους της Acer, δείχνουν πως οι διαπραγματεύσεις έχουν πέσει στο κενό, τουλάχιστον για τώρα.

Όταν η Acer ρωτήθηκε για την κατάσταση, δεν παραδέχτηκε πως πρόκειται για ransomware επίθεση και απλά δήλωσε στο Bleeping Computer πως “έχουν αναφερθεί ασυνήθιστες καταστάσεις που παρατηρούνται από τις σχετικές αρχές ασφαλείας και προστασίας δεδομένων σε πολλές χώρες”.