Οι Neo QLED τηλεοράσεις είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Samsung

Διαθέσιμες σε Ελλάδα και Κύπρο
19 Μαρτίου 2021 09:56
Οι Neo QLED τηλεοράσεις είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Samsung

Η Samsung αποκάλυψε χτες τη νέα σειρά τηλεοράσεων Neo QLED, με 99% screen-to-body αναλογία και πάχος από 15 έως 26 χιλιοστά. Η Neo QLED σειρά συνδυάζει τα δυνατά χαρακτηριστικά των QLED με τη φωτεινότητα και τα χρώματα και της xLED για τα μαύρα. Χρησιμοποιεί Quantum mini LED αυξάνοντας δραματικά την πυκνότητα του φωτισμού. Υπάρχουν 4.096 αποχρώσεις του deep black, ενώ υπάρχει και 12-bit επεξεργασία στο μαύρο χρώμα το οποίο αποδίδεται έπειτα σε 10-bit στην εικόνα. Το Local Power Distribution ρυθμίζει ξεχωριστά τη φωτεινότητα σε κάθε LED, ενώ ο Neo Quantum Processor 8Κ κάνει upscale σε 8K την εικόνα με χρήση AI και deep learning βασισμένο σε 16 διαφορετικά νευρωνικά δίκτυα. Η φωτεινότητα των μοντέλων ξεκινάει από τα 1.500 nits και καταλήγει στα 4.000 nits στο κορυφαίο QN900A.

Στο gaming έχουμε νέα Game Bar, υποστηρίζεται Free Sync Premium Pro, διαθέτει 5.8ms input lag κ.α. Στο Multi View η οθόνη “σπάει” στα 2 ή και στα 4 στα μεγαλύτερα μοντέλα, ενώ υποστηρίζονται και βιντεοκλήσεις μέσω Google Duo, απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω PC, DeX screen και Office 365 μέσω cloud, ενώ μπορεί να γίνει και το hub για τον έλεγχο των έξυπνων συσκευών σας στο σπίτι. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

"Αθήνα, 18 Μαρτίου 2021Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τη διάθεση της νέας σειράς τηλεοράσεων Neo QLED. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προ-παραγγείλουν το μοντέλο της επιλογής τους από σήμερα το απόγευμα μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η σειρά Samsung Neo QLED 8K (QN800A και QN900A) διατίθεται στις διαστάσεις 65’’, 75’’ και 85’’ και όσοι την προ-παραγγείλουν θα πάρουν δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q950T. Αντίστοιχα, η σειρά 4K (QN95A, QN90A και QN85A) καλύπτει ένα μεγαλύτερο εύρος διαστάσεων, ξεκινώντας από τις 50’’, και θα διατίθεται για προ-παραγγελία με δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q70T. Η προ-παραγγελία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου.  

«Τη χρονιά που πέρασε είδαμε τον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε η τεχνολογία και το πώς επαναπροσδιορίστηκε ο ρόλος της τηλεόρασης. Όπως μας έδειξαν οι προτιμήσεις των καταναλωτών, το 2020 οι τηλεοράσεις έγιναν «μεγαλύτερες», «εξυπνότερες» και «καλύτερες» », δήλωσε ο Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής του Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, και συνέχισε: «Οι σειρές Neo QLED 8K και 4K της Samsung προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες που ανταποκρίνονται στο νέο ρόλο που έχει αποκτήσει η τηλεόραση στο σπίτι, και βοηθούν τους χρήστες να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους όσον αφορά την άθληση, την ψυχαγωγία και την τηλεργασία».

Η σειρά τηλεοράσεων Neo QLED της Samsung διασφαλίζει βελτιωμένη εμπειρία προβολής, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που προβάλλεται, χάρη στον επεξεργαστή Neo Quantum της Samsung και την τεχνολογία Quantum Matrix Pro με τα νέα Quantum Mini LED, που έχουν το 1/40 του μεγέθους των συμβατικών LED, παρέχοντας λεπτομερή έλεγχο φωτισμού. Με βαθύτερο μαύρο, εντονότερο φωτισμό, 100% όγκο χρώματος και πιο έξυπνη από ποτέ τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας 8Κ, η Samsung NeoQLED προσφέρει μια εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα.

Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία OTS Pro, ο τρισδιάστατος ήχος πλαισιώνει την εικόνα ακολουθώντας κάθε κίνηση σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, δίνοντας στον κάτοχο της τηλεόρασης τη δυνατότητα να ακούσει κάθε ηχητική λεπτομέρεια. Επιπλέον, η τηλεόραση και η ηχομπάρα συνεργάζονται για το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθώς η λειτουργία[1] Q-symphony εξελίσσει τον ήδη καθηλωτικό ήχο της Neo QLED, για μια ενορχηστρωμένη εμπειρία ήχου surround. Ακόμα, η τεχνολογία ήχου SpaceFit αναλύει το περιβάλλον δωματίου και στη συνέχεια βαθμονομεί αυτόματα τον ήχο της τηλεόρασης στις βέλτιστες ρυθμίσεις του, για απολαυστικά εντυπωσιακό ήχο ανεξαρτήτως από την τοποθέτηση της τηλεόρασης.

Οι Samsung Neo QLED τηλεοράσεις διαθέτουν εντυπωσιακό μινιμαλιστικό σχεδιασμό Infinity One, με μία πολύ λεπτή οθόνη, το οποίο εξαφανίζοντας τα μαύρα πλαίσια, όχι μόνο προσθέτει νέα επίπεδα στην κορυφαία εικόνα και τον ρεαλισμό στην εμπειρία προβολής, αλλά προσφέρει και μια εντελώς εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση που αναβαθμίζει την εικόνα κάθε εσωτερικού χώρου. Επίσης, η επιτοίχια βάση Slim Fit Wall-Mount[2] δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να τοποθετήσουν την τηλεόρασή τους τοίχο, χωρίς σχεδόν καθόλου κενό[3] ενώ η λύση Slim One Connect της Samsung, είναι πλέον πιο λεπτή και αναδιαμορφωμένη, ώστε να κρύβει πλήρως τα περιττά καλώδια και την ακαταστασία, στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ή τακτοποιημένα στο πλάι αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα σειρά τηλεοράσεων Neo QLED, βρίσκονται εδώ: https://www.samsung.com/gr/tvs/qled-tv/highlights/. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα τηλεόρασης της Samsung, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.samsung.com/gr."

  • [1] Το Q-Symphony είναι διαθέσιμο μόνο με συμβατό soundbar. Συνιστάται ο έλεγχος για συμβατότητα Q-Symphony σε προδιαγραφές προϊόντων soundbar.
  • [2] Η επιτοίχια βάση Slim Fit πωλείται ξεχωριστά. Υποστηρίζεται μόνο για 43"~ 85" TV.
  • [3] Όταν η μέτρηση γίνεται από το πίσω μέρος της τηλεόρασης, το κενό ενδέχεται να διαφέρει με βάση την εγκατάσταση και το είδος του τοίχου.