Ανακοινώθηκε το OS X El Capitan

Παρουσιάστηκε ο διάδοχος του Yosemite
08 Ιουνίου 2015 17:46
Ανακοινώθηκε το OS X El Capitan

Κατά την διάρκεια του WWDC 2015, η Apple ανακοίνωσε τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τους Mac υπολογιστές. Η νέα έκδοση θα ονομάζεται OS X El Capitan και θα εστιάζει σε δύο τομείς: την ταχύτητα και την εμπειρία που θα αποδέχεται ο χρήστης.

Όσον αφορά τον πρώτο τομέα, την ταχύτητα, η Apple υπόσχεται πως οι εφαρμογές θα ανοίγουν αρκετά γρηγορότερα, ενώ οι συσκευές θα είναι πιο αποδοτικές με τον χρόνο που απαιτείται για το rendering στο After Effects για παράδειγμα να είναι μειωμένος έως και κατά 50%. Η αύξηση αυτή προέρχεται από την μεταφορά του Metal API και στα Mac. Έτσι και τα παιχνίδια αξιοποιώντας το Metal θα μπορούν να κάνουν περισσότερα draw calls και έτσι να τρέχουν ομαλότερα. Την αύξηση αυτή στην απόδοση των παιχνιδιών απέδειξε η Apple με ένα μικρό gameplay demo από το Fortnite της Epic Games.

Όσον αφορά την εμπειρία χρήσης, η Apple εμπλούτισε το λειτουργικό της με νέα gestures και με προσθήκες όπως τα pinned sites στον Safari, αναβαθμίσεις στην λειτουργικότητα του Spotlight, καλύτερη διαχείριση των ανοιχτών παραθύρων και πολλές ακόμη αλλαγές.

Η public beta του OS X El Capitan αναμένεται τον Ιούλιο, ενώ το λειτουργικό σύστημα θα είναι δωρεάν για όλους το ερχόμενο φθινόπωρο.

Tags: