Η κάμερα του OnePlus 9 θα είναι φέτος το βαρύ χαρτί του

Νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν
09 Μαρτίου 2021 11:33
Η κάμερα του OnePlus 9 θα είναι φέτος το βαρύ χαρτί του

Το OnePlus 9 θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 23 Μαρτίου, ωστόσο η OnePlus έδωσε στη δημοσιότητα από τώρα μερικές πληροφορίες για τις κάμερες της συσκευής. Οι κάμερες φαίνεται πως είναι ένας τομέας που θα δώσει ιδιαίτερη βάση η OnePlus φέτος, ειδικά μετά τη συνεργασία με την Hasselblad.

Καταρχάς, ο κύριος αισθητήρας θα είναι ο Sony IMX789, ειδικά σχεδιασμένος για το OnePlus 9 και τις Hasselblad κάμερές τους. Διαθέτει dual native ISO, full-pixel omni-directional autofocus και μπορεί να καταγράφει 4K video στα 120fps, 8K στα 30fps, ενώ υποστηρίζει και επεξεργασία HDR σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτει επίσης και το Digital Overlap HDR (DOL-HDR) χαρακτηριστικό της Sony, το οποίο μπορεί να καταγράφει πολλαπλά exposures ταυτόχρονα, αφαιρώντας το ghosting από κινούμενα αντικείμενα. Ο IMX789 θα έχει 16:11 αναλογία, προσφέροντας ευελιξία επιλογής μεταξύ φωτογραφιών 4:3 και 16:9.

Η συνεργασία με την Hasselblad έρχεται να προσθέσει και την “Ταξινόμηση Φυσικού Χρώματος” για μεγαλύτερη ακρίβεια στην απεικόνιση των χρωμάτων, ενώ η μορφή RAW 12-bit θα είναι έως και 64 φορές πιο πολύχρωμη από πριν, δίνοντας τον απόλυτο έλεγχο στην επεξεργασία της φωτογραφίας για πιο πλούσια χρώματα και υψηλότερο δυναμικό εύρος.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως και για τον ultra-wide φακό ο οποίος θα φέρει την επανάσταση σε αυτήν την κατηγορία στα smartphones, μειώνοντας αισθητά την παραμόρφωση στα άκρα της εικόνας. Ο freeform φακός θα προσφέρει μόλις 1% παραμόρφωση σε αντίθεση με το 10% έως 20% που συναντάμε στους τυπικούς φακούς. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί δύο κάμερες με δύο πρίσματα τα οποία θα ανακατευθύνουν το φως κατά 90 μοίρες. Το σύστημα επεξεργασίας θα συρράπτει τις δύο εικόνες σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργεί ένα πανόραμα 140 μοιρών σχεδόν χωρίς καθόλου παραμόρφωση.

Η OnePlus φέρνει και αναβάθμιση στη selfie camera, με νέο autofocus σύστημα που μπορεί να εστιάσει 5-10 φορές ταχύτερα από μία παραδοσιακή κάμερα, μέσα σε μόλις 1 millisecond. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης έχει μειωθεί μόλις στα 15 εκατοστά.

Συνολικά, το OnePlus 9 θα έρθει με μία κύρια κάμερα 48MP, μία ultra-wide 50MP και έναν αισθητήρα βάθους 2MP. Το OnePlus 9 Pro αναμένεται να έχει μία ακόμα κάμερα και συγκεκριμένα μία telephoto 8MP.