Galaxy AI: Πώς να το χρησιμοποιήσετε στις φωτογραφίες σας;

Με το νέο σας Galaxy S24
01 Φεβρουαρίου 2024 11:20
Galaxy AI: Πώς να το χρησιμοποιήσετε στις φωτογραφίες σας;

Το Samsung Galaxy S24 περιέχει τον πανίσχυρο Snapdragon 8 Gen 3, ο οποίος επιτρέπει στα παραγωγικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να τρέχουν απευθείας στη συσκευή, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε κάποιο cloud. Το Galaxy AI φέρνει διάφορες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες όμως εντοπίζονται στον τομέα της κάμερας.

Αρχικά, με το ProVisual Engine, η Samsung έχει βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας στα Galaxy S24 χωρίς να χρειαστεί εσείς να κάνετε κάτι, αφού η AI λειτουργεί τόσο κατά τη διάρκεια καταγραφής όσο και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της εικόνας πριν να σας παραδώσει το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως αυτό που βλέπετε στον viewer κατά τη διάρκεια καταγραφής μίας φωτογραφίας ή video, δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα παραχθεί ως τελικό αποτέλεσμα, καθώς θα καταλήξει βελτιωμένο.

Χάρη στo Galaxy AI, τα S24 παράγουν καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι κάμερες του S24 Ultra προσφέρουν 3x και 5x zoom, ωστόσο το Galaxy AI θα παράγει “ποιότητα εικόνας όμοια με οπτικές αποδόσεις” ακόμα και στο 2x ή 10x zoom.

Σε επίπεδο επεξεργασίας της φωτογραφίας μετά την καταγραφή, το Galaxy AI μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε σκιές και αντανακλάσεις από τις φωτογραφίες ή ακόμα και να αφαιρέσετε ή να μετακινήσετε ολόκληρα αντικείμενα μέσα στη φωτογραφία. Μπορείτε ακόμα και να ισιώσετε τον ορίζοντα μίας εικόνας και το Galaxy AI θα συμπληρώσει με εντυπωσιακή αληθοφάνεια τα κενά, ακόμα κι αν επεκτείνονται πέρα από τα όρια της αρχικής φωτογραφίας.

Στον τομέα του video, το Galaxy AI σας επιτρέπει να μεταμορφώσετε ένα video που τραβήξατε στο standard mode, σε ένα slow motion video. Η τεχνητή νοημοσύνη συμπληρώνει τα καρέ του video, παράγοντας ένα ομαλό αποτέλεσμα.

Η Samsung τόνισε πως η εφαρμογή Gallery θα προσθέτει αυτόματα ένα watermark σε κάθε εικόνα που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να παραχθεί, για να ξέρει κάποιος που θα τη δει πως είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας με AI. Το watermark είναι εύκολο να αφαιρεθεί απλά κάνοντας crop την εικόνα στο κάτω αριστερό σημείο της, ωστόσο το γεγονός πως παράχθηκε από AI αποτυπώνεται και στα meta data της φωτογραφίας.