Κάμερες ασφαλείας έδειχναν εικόνες σε τρίτους

“Μπαλάκι“ οι ευθύνες
19 Φεβρουαρίου 2024 09:53
Κάμερες ασφαλείας έδειχναν εικόνες σε τρίτους

Ορισμένοι κάτοχοι καμερών ασφαλείας Wyze, ανέφεραν πως ξαφνικά έβλεπαν τη ροή από κάμερες οι οποίες δεν ήταν δικές τους, ενώ λάμβαναν και ειδοποιήσεις για γεγονότα που συνέβαιναν στα σπίτια άλλων ανθρώπων. Ο συνιδρυτής της Wyze, David Crosby, επιβεβαίωσε το θέμα ασφαλείας και το απέδωσε σε μία υπερφόρτωση των servers της εταιρίας, η οποία αλλοίωσε κάποια δεδομένα χρηστών.

Ξεκαθάρισε όμως πως οι χρήστες δεν μπορούσαν να δουν ζωντανή ροή από τις κάμερες άλλων ανθρώπων, αλλά μόνο στατικές εικόνες. Η εταιρία θα ειδοποιήσει όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από αυτό, ενώ έχει ήδη εξαναγκάσει σε log out όλους όσους έχουν χρησιμοποιήσει πρόσφατα την εφαρμογή Wyze για να γίνει επαναφορά των tokens τους.

Θα εξηγήσουμε με λεπτομέρεια τι έχει συμβεί, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά μας και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξανασυμβεί αυτό.

Πρακτικά η Wyze ρίχνει το φταίξιμο στο Amazon Web Services, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τις κάμερές της, αν και ισχυρίζεται πως πρόκειται για διαφορετική κατάσταση.

Το 2022, η εταιρία κυβερνοασφάλειας Bitdefender, αποκάλυψε πως το 2019 υπήρξε ένα μεγάλο κενό ασφαλείας με το μοντέλο Wyze Cam v1, για το οποίο η εταιρία δεν ενημέρωσε τους πελάτες της και δε διόρθωσε το κενό για τρία ολόκληρα χρόνια.