Microsoft hack: Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί πως η απειλή παραμένει ενεργή

Εκατοντάδες χιλιάδες emails επιχειρήσεων και θεσμών στο έλεος των hackers
07 Μαρτίου 2021 12:51
Microsoft hack: Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί πως η απειλή παραμένει ενεργή

Το χωρίς προηγούμενο hacking χτύπημα στην Microsoft και συγκεκριμένα στο Exchange email software, έχει αφήσει εκτεθειμένες εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και θεσμούς σε όλο τον κόσμο. Η ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, τόνισε πως πρόκειται ακόμα για μία “ενεργή απειλή”, ενώ κάλεσε όλους όσους "διαθέτουν Exchange servers – κυβερνήσεις, ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκούς – να δράσουν άμεσα για να διορθώσουν το πρόβλημα".

Η Psaki είπε στους δημοσιογράφους πως ανησυχεί επειδή υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων και τόνισε πως οι ευπάθειες που βρέθηκαν στους servers της Microsoft “μπορεί να έχουν συνέπειες που δεν αντιλαμβανόμαστε”.

Οι ΗΠΑ έχουν αποδώσει το hack στο group Hafnium, πιστεύοντας πως πίσω από αυτό κρύβεται η Κίνα, η κινεζική κυβέρνηση όμως αρνήθηκε την όποια εμπλοκή στο θέμα. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας προειδοποιεί πως ακόμα και αν έχει διορθωθεί το πρόβλημα στους servers, δεν σημαίνει πως οι πληροφορίες είναι ασφαλείς και καλεί κάθε οργανισμό να ελέγξει αν έχουν ήδη στοχευθεί από τους hackers.