Twitter: Θα μπλοκάρει όσους παραπληροφορούν για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο

Στα πέντε "φάουλ" ο χρήστης θα αποκλείεται
02 Μαρτίου 2021 19:03
Twitter: Θα μπλοκάρει όσους παραπληροφορούν για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο

Συνεχώς αναζητά τρόπους για να περιορίσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και ειδικά τώρα στην εποχή του κορωνοϊού, οι ψευδείς πληροφορίες δίνουν και παίρνουν στην διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκινώντας από σήμερα, το Twitter ενσωματώνει ένα ποινικό σύστημα που θα περιορίσει την παραπληροφόρηση γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού και τα εμβόλια της COVID-19, καθώς θα αποκλείει κάθε ιατρικού περιεχομένου πληροφορία "η οποία αποδεικνύεται ψευδής ή παραπλανητική και μπορεί να οδηγήσει σε βλαβερές επιπτώσεις." 

"Οι χρήστες θα ενημερώνονται απευθείας μέσω ταμπέλας ή συγκεκριμένης ειδοποίησης αφαίρεσης του tweet, σε περίπτωση που αυτό που ανήρτησαν, οδηγήσει σε επιπρόσθετα μέτρα αποκλεισμού του εκάστοτε λογαριασμού. Οι επανειλημμένες παραβιάσεις της πολιτικής μας για την COVID-19, επιβάλλονται βάσει του αριθμού των προειδοποιήσεων που έχει συγκεντρώσει ένας λογαριασμός για παραβιάσεις της πολιτικής." αναφέρει χαρακτηριστικά το Twitter στο επίσημο blog του. 

Συγκεκριμένα, η νέα πολιτική αποτελείται από ένα ποινικό σύστημα, όπου στα πέντε ή περισσότερα "φάουλ" ο χρήστης αποκλείεται εντελώς από τη πλατφόρμα, ενώ κάθε "φάουλ" που συγκεντρώνει επιφέρει και πρόσθετες κυρώσεις. 

  • 1η προειδοποίηση: Καμία δράση ενάντια στον λογαριασμό
  • 2η προειδοποίηση: Κλείδωμα του λογαριασμού για 12 ώρες
  • 3η προειδοποίηση: Κλείδωμα του λογαριασμού για 12 ώρες 
  • 4η προειδοποίηση: Κλείδωμα για 7 ημέρες
  • 5η προειδοποίηση: Μόνιμος αποκλεισμός. 

Αυτά τα μέτρα έρχονται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Twitter τον περασμένο Δεκέμβριο πως θα αναλάβει δράση για να προστατεύσει την δημόσια συζήτηση γύρω από τον κορωνοϊό. Από τον Δεκέμβριο έχουν αφαιρεθεί πάνω από 8.400 tweets με παραπληροφόρηση γύρω από την COVID-19. Η εταιρία έχει ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιεί ανθρώπους moderators (συντονιστές) αλλά και ΑΙ moderators για να εντοπίζει τα tweets που θα παραβιάζουν τους νέους κανόνες. 

Μάλιστα, η εταιρία του Jack Dorsey αναφέρει τα εξής για αυτό το σκέλος:

"Οι μηχανές εκμάθησης και η αυτοματοποιημένη επεξεργασία γλώσσας χρειάζονται χρόνο για να γίνουν αποτελεσματικές. Ακολούθως, θα ξεκινήσουμε πρώτα με περιεχόμενο στην Αγγλική γλώσσα και θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια διαδικασία για να επεκτείνουμε αυτά τα εργαλεία σε άλλες γλώσσες και πολιτιστικά πλαίσια με τον καιρό."