Ο Bill Gates εξηγεί γιατί προτιμά το Android από το iOS  

Στη νέα του συνέντευξη στο Clubhouse

Ο Bill Gates εξηγεί γιατί προτιμά το Android από το iOS

Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει γρήγορα τεράστια επιτυχία, κυρίως λόγω των διάσημων ονομάτων που περιλαμβάνει στην πλατφόρμα του. Ανάμεσα στους Elon Musk, Mark Zuckerberg και άλλους ανθρώπους επιρροής, βρίσκεται και ο Bill Gates, ο οποίος σε συνέντευξη που παρέδωσε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων το λόγο που χρησιμοποιεί Android συσκευές και όχι iOS.

Με την ανακοίνωση της συμμετοχής του Bill Gates στο Clubhouse – το οποίο σημειώστε πως είναι προς το παρόν αποκλειστικό σε iOS συσκευές – πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν όντως έχει iPhone ο Gates.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, έχει ένα Android τηλέφωνο για καθημερινή χρήση, αλλά έχει στην κατοχή του και iPhone για να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Όσο για το λόγο που προτιμά ένα Android τηλέφωνο για γενική χρήση, δήλωσε:

Κάποιοι από τους Android κατασκευαστές προεγκαθιστούν το λογισμικό της Microsoft με έναν τρόπο που το κάνει ευκολότερο για μένα και είναι πιο ευέλικτοι στους τρόπους που συνδέεται το πρόγραμμα με το λογισμικό και έτσι το συνήθισα.

Στην υπόλοιπη διάρκεια της συνέντευξης ο Bill Gates αποκάλυψε πως σε όλα τα social media έχει έναν επίσημο και έναν κρυφό λογαριασμό “για χαβαλέ”, ενώ όταν ρωτήθηκε αν χρησιμοποιεί Google ή Bing απάντησε πως είναι ένας “πιστός, πιστός, πιστός χρήστης Bing”, ωστόσο χρησιμοποιεί Google για να συγκρίνει τις επιδόσεις ανταγωνιστικά.

Θεωρεί πως η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία.

Αλλά σε όρους πραγματικά καινοτόμων πρακτικών στην επιστήμη των υπολογιστών, της αρχιτεκτονικής και της AI, θα έλεγα πως η Google και η Microsoft έχουν πολύ ισχυρό R&D κομμάτι – και στα πράγματα που μοιράζονται ανοιχτά και στα πράγματα που επικεντρώνονται για τα δικά τους προϊόντα.