Ο Spot γίνεται "σκυλί του πολέμου" με paintball όπλο στην πλάτη του

Αντιδράει στην ιδέα η Boston Dynamics
25 Φεβρουαρίου 2021 10:57
Ο Spot γίνεται "σκυλί του πολέμου" με paintball όπλο στην πλάτη του

Μία γκαλερί τέχνης στις ΗΠΑ, θα επιτρέψει σε ανθρώπους να ελέγξουν απομακρυσμένα μέσα από εφαρμογή στο τηλέφωνό τους, το ρομποτικό σκύλο της Boston Dynamics, Spot, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση θα διαθέτει ένα paintball όπλο στην πλάτη του. Η Boston Dynamics καταδίκασε το project, αποκαλώντας το μία προκλητική χρήση της τεχνολογίας του Spot, ενώ προειδοποίησε πως αν οι διοργανωτές προχωρήσουν σε αυτό, θα ανακληθεί η εγγύηση του ρομπότ και δε θα μπορεί να αναβαθμιστεί.

Η ομάδα MSCHF που είναι πίσω από το project, υποστηρίζει στον αντίλογο πως ο Spot και όλα τα ρομπότ σαν αυτόν, θα χρησιμοποιηθούν ούτως ή άλλως σε στρατιωτικές χρήσεις. Το project ονομάζεται εύστοχα “Spot’s Rampage” και επιτρέπει τον έλεγχο του Spot από χρήστες, οι οποίοι θα αλλάζουν κάθε δύο λεπτά.

Το site περιγράφει τον Spot ως “σκυλί του πολέμου” και στις ερωταπαντήσεις αναφέρεται πως η ομάδα μίλησε με την Boston Dynamics, η οποία μίσησε την ιδέα και τους πρόσφερε άλλα δύο Spots δωρεάν αν έβγαζαν το όπλο από την πλάτη του.

Αυτό μας έκανε να θέλουμε να το κάνουμε ακόμα πιο πολύ.

Ενώ η Boston Dynamics ανέπτυξε τα ρομποτικά σκυλιά για στρατιωτικούς σκοπούς, σταδιακά απομακρύνθηκε από αυτήν την εικόνα, ξεκινώντας να προσφέρει τα ρομπότ προς πώληση σε ιδιώτες για εξειδικευμένες χρήσεις. Το 2020 πούλησε 400 Spot ρομπότ έναντι $74.500 το ένα. Χρησιμοποιούνται ευρέως στις κατασκευές, σε ορυχεία, σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, γενικότερα σε περιβάλλοντα τα οποία είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Το συμβόλαιο μίσθωσης του Spot αναφέρει ρητά πως “πρέπει να χρησιμοποιείται νόμιμα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βλάψει ή να απειλήσει ανθρώπους και ζώα”.