Ο Biden θέλει να μετατρέψει όλο το στόλο των κυβερνητικών οχημάτων σε ηλεκτρικά

Πάνω από 650.000 οχήματα
26 Ιανουαρίου 2021 10:14
Ο Biden θέλει να μετατρέψει όλο το στόλο των κυβερνητικών οχημάτων σε ηλεκτρικά

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, δεσμεύτηκε χτες να αντικαταστήσει τον τεράστιο στόλο των 650.000 κυβερνητικών οχημάτων με ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς η διοίκησή του θα επικεντρωθεί στην καθαρή ενέργεια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ένα τεράστιο στόλο οχημάτων, τον οποίο θα αντικαταστήσουμε με καθαρά ηλεκτρικά οχήματα που θα κατασκευάζονται εδώ στην Αμερική, από Αμερικανούς εργάτες.

Ο Biden μάλιστα άσκησε κριτική στο παρόν νομικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει σε οχήματα να ορίζονται ως κατασκευασμένα στις ΗΠΑ αν αγοραστούν από την αμερικανική κυβέρνηση, ακόμα και αν έχουν αρκετά μη αμερικανικά εξαρτήματα, όπως κινητήρες, πλαίσιο και άλλα. Παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η αντικατάσταση του στόλου, ωστόσο οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για κόστος τουλάχιστον $20 δισεκατομμυρίων.

Το 2019, τα τότε 645.000 κυβερνητικά οχήματα των ΗΠΑ οδηγήθηκαν για συνολικά 7.2 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, καταναλώνοντας 1.42 δισεκατομμύρια λίτρα βενζίνης και πετρελαίου, ενώ η κυβέρνηση ξόδεψε $4.4 δισεκατομμύρια για να καλύψει το κόστος τους.

Ο Biden δεσμεύτηκε να δημιουργήσει και 1 εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ κάλεσε τους νέους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τα παλιά οχήματά τους με νεότερα ηλεκτρικά, υποσχόμενος την δημιουργία 550.000 νέων σταθμών φόρτισης.