Φήμη θέλει την Huawei να σκέφτεται την πώληση των ναυαρχίδων της P και Mate

Το αρνείται κατηγορηματικά η εταιρία
26 Ιανουαρίου 2021 09:28
Φήμη θέλει την Huawei να σκέφτεται την πώληση των ναυαρχίδων της P και Mate

Η Huawei αναγκάστηκε πριν δυο μήνες να πουλήσει την Honor για να μπορέσει να επιβιώσει η θυγατρική της υπό την πίεση των αμερικανικών αρχών, ωστόσο φαίνεται πως αυτή η κίνηση δεν ήταν η μοναδική στη φαρέτρα της εταιρίας για να παρακάμψει τις απαγορεύσεις. Όπως αναφέρει το Reuters, η Huawei βρίσκεται σε συζητήσεις με μία κοινοπραξία εταιριών που στηρίζονται από την κυβέρνηση της Σαγκάης, για να πουλήσει τις σειρές ναυαρχίδων της, P και Mate. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ, οι συζητήσεις συνεχίζονται εδώ και μήνες, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε κάποια απόφαση, μιας και Huawei ελπίζει να μπορέσει να αντικαταστήσει τους ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων με εγχώριους για να συνεχίσει να παράγει τα τηλέφωνα.

Η Huawei αποκλείστηκε από το βασικό κατασκευαστή της, την TSMC, το Σεπτέμβριο. Στράφηκε στην κινεζική SMIC, ωστόσο και αυτή μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ το Δεκέμβριο. MediaTek και Qualcomm δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί της. Όσον αφορά την αλλαγή διοίκησης στις ΗΠΑ, η Huawei δεν πιστεύει πως η κυβέρνηση Biden θα άρει τους περιορισμούς.

Το ρεπορτάζ του Reuters έγινε viral και η Huawei απάντησε επίσημα στα κινεζικά media, διαψεύδοντας τις φήμες και λέγοντας πως θα συνεχίσει να παράγει high-end τηλέφωνα.

Η Huawei δεν έχει κανένα σχέδιο πώλησης του τμήματος κινητών τηλεφώνων. Η Huawei θα συνεχίσει να παράγει τα κορυφαία high-end smartphone brands του κόσμου και θα αγωνίζεται να παρέχει στους καταναλωτές εξαιρετική εμπειρία προϊόντων και υπηρεσιών.