Η Τουρκία περιορίζει το Twitter επειδή δε συμμορφώθηκε με τους νόμους της  

Μπλόκαρε τις διαφημίσεις

Η Τουρκία περιορίζει το Twitter επειδή δε συμμορφώθηκε με τους νόμους της

Ένας νέος νόμος στην Τουρκία για τα social media, απαιτεί από τις εταιρίες να έχουν ορίσει έναν αντιπρόσωπό τους στη χώρα. Το YouTube δήλωσε πως θα συμμορφωθεί, ενώ χτες Δευτέρα και το Facebook δήλωσε πως θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες εταιρίες και θα ορίσει αντιπρόσωπο, τονίζοντας όμως πως θα τον αποσύρει αν αντιμετωπίσει πίεση σχετικά με το τί επιτρέπεται στην πλατφόρμα.

Το Twitter δεν προχώρησε σε καμία κίνηση και έτσι από σήμερα, το Twitter, το Periscope αλλά και το Pinterest απαγορεύεται να προβάλουν διαφημίσεις.

Οι επικριτές του νόμου λένε πως δημιουργήθηκε για να καταπνίξει την πολιτική εναντίωση στο κατεστημένο, καθώς επιτρέπει στις αρχές να αφαιρούν πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο από τις πλατφόρμες και όχι να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε αυτές, όπως γινόταν μέχρι τώρα σε περιόδους πολιτικής έντασης.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τα δεδομένα, την ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα του έθνους μας. Δε θα επιτρέψουμε ποτέ τον ψηφιακό φασισμό και την αψήφηση των νόμων να επικρατήσουν στην Τουρκία. – Omer Fatih Sayan, Υφυπουργός Μεταφορών

Τους προηγούμενους μήνες, Facebook, YouTube και Twitter χρεώθηκαν με πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση με τους νόμους της Τουρκίας. Οι εταιρίες που δεν υπακούν στο νέο νόμο θα δουν το bandwidth τους να μειώνεται έως και 90%, μπλοκάροντας ουσιαστικά την πρόσβαση σε αυτές.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Erdogan δήλωσε πως αυτοί που ελέγχουν τα δεδομένα μπορούν να ορίσουν “ψηφιακές δικτατορίες, καταργώντας τη δημοκρατία, τους νόμους, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες”, ενώ ορκίστηκε πως θα προστατέψει την “cyber πατρίδα του”.

Ροη ειδησεων