Η Apple αποκαλύπτει το ποσοστό υιοθέτησης του iOS 14

Και είναι εντυπωσιακά υψηλό
25 Δεκεμβρίου 2020 11:17
Η Apple αποκαλύπτει το ποσοστό υιοθέτησης του iOS 14

Τα iOS 14 και iPadOS 14 κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο και έως τώρα δεν είχαμε επίσημη πληροφόρηση από την Apple για τα ποσοστά υιοθέτησης του νέου λογισμικού. Είχαμε μόνο εκτιμήσεις τρίτων, οι οποίες έκαναν λόγο για 50% των χρηστών τον Οκτώβριο. Τώρα η Apple αποκαλύπτει τα νούμερά της και επιβεβαιώνει τη μακρά υποστήριξη των συσκευών της, καθώς το 81% των iPhone μοντέλων των τεσσάρων τελευταίων ετών, τρέχουν το iOS 14.

Το 17% των iPhones των τεσσάρων τελευταίων ετών τρέχουν ακόμα iOS 13 και μόλις 2% παλαιότερη έκδοση. Συνολικά, το iOS 14 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 72% των iPhones ανεξαρτήτως παλαιότητας.

Στα iPads η υιοθέτηση είναι λίγο χαμηλότερη, με το 75% των μοντέλων iPad των τεσσάρων τελευταίων ετών ή το 61% όλων των iPads να τρέχει iPadOS 14.

Στον αντίποδα, το Android 11 φαίνεται να έχει την ταχύτερη υιοθέτηση από κάθε άλλη έκδοση Android, αλλά δυστυχώς η Google έχει σταματήσει να δίνει ποσοστά στη δημοσιότητα.

Τα στατιστικά της Statcounter από το Νοέμβριο δείχνουν πως το Android 10 είναι επικρατέστερο με 40.35%, ακολουθούμενο από το Android 9 με 22.59%.

Source: StatCounter Global Stats - Android Version Market Share