Η Microsoft στα βήματα της Apple - Θα σχεδιάσει τα δικά της ARM chips

Δεύτερο χτύπημα για την Intel
21 Δεκεμβρίου 2020 09:20
Η Microsoft στα βήματα της Apple - Θα σχεδιάσει τα δικά της ARM chips

Θέλοντας να μειώσει την εξάρτησή της από την Intel, η Microsoft θα ακολουθήσει τα βήματα της Apple και θα σχεδιάσει τα δικά της ARM chipsets. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ARM επεξεργαστές θα χρησιμοποιηθούν σε Surface συσκευές, καθώς και στην cloud υποδομή της εταιρίας στα data centers.

Αυτό αποτελεί το δεύτερο χτύπημα για την Intel μετά το M1 chip της Apple. Ενώ οι Surface υπολογιστές αποτελούν ένα πολύ μικρό κομμάτι της PC αγοράς, μεγαλύτερες θα είναι οι επιπτώσεις από το cloud κομμάτι με τις Azure υπηρεσίες της Microsoft. Η Intel είναι κυρίαρχη στον χώρο των servers, ελέγχοντας το 90% της αγοράς και τα νέα έριξαν τη μετοχή της εταιρίας 6.3%.

Η Microsoft ήδη διαθέτει το δικό της chipset υπό τη μορφή του SQ1 που χρησιμοποιείται στο Surface Pro X. Ωστόσο αυτό το chip έγινε σε συνεργασία με την Qualcomm και η Microsoft θέλει κάτι αποκλειστικά δικό της.

Επειδή η σιλικόνη είναι ένα βασικό δομικό συστατικό της τεχνολογίας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στις δικές μας δυνατότητες σε τομείς όπως το design, η κατασκευή και τα εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούμε και ενδυναμώνουμε συνεργασίες με ένα εύρος παρόχων chips. – Frank Shaw, Εκπρόσωπος Microsoft