Οκτώ στους δέκα χρήστες iPhone θέλουν την επιστροφή του Touch ID

Η πανδημία έπαιξε το ρόλο της
09 Δεκεμβρίου 2020 10:00
Οκτώ στους δέκα χρήστες iPhone θέλουν την επιστροφή του Touch ID

Το Face ID της Apple είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα συστήματα αναγνώρισης προσώπου σε τηλέφωνο. Ωστόσο στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε φέτος, η χρήση μάσκας έχει δυσκολέψει τέτοιου είδους τεχνολογίες. Αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα της SellCell, η οποία αποκαλύπτει πως το 79% των κατόχων iPhone θέλουν πίσω το Touch ID.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 ιδιοκτήτες iPhone X ή νεότερων μοντέλων από τις ΗΠΑ, άνω των 18.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πως το 74% είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με το Face ID σε δημόσιο χώρο, ενώ μόλις το 16% δεν είχε ενοχληθεί καθόλου από τη μη σωστή λειτουργία του Face ID ενώ φορά μάσκα. Ένας στους τρεις αναγκάστηκε να αφαιρέσει τη μάσκα έστω μια φορά για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του, ενώ το 64.8% καταφεύγει στη χρήση κωδικού σε μόνιμη βάση όταν φορούν μάσκα.

Ανησυχητικό για την Apple είναι το γεγονός πως το 35% δηλώνει πως δε θα αγοράσει τα νέα iPhone 12 μοντέλα επειδή δεν έχουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το 23.3% δήλωσε πως θα κάνει τη μετάβαση σε Android τηλέφωνο με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων την επόμενη φορά που θα αγοράσουν smartphone. Όταν ρωτήθηκαν για το ποιο επιπλέον χαρακτηριστικό ασφαλείας θέλουν να δουν στο επόμενο iPhone, το 56.2% επέλεξε το “in-display fingerprint reader” και ακολούθησε το “Touch ID power button” με 14.1%.