Η 100η εκτόξευση Falcon 9 της SpaceX είναι γεγονός (ΒΙΝΤΕΟ)

Και η πρώτη της αναβαθμισμένης Dragon κάψουλας
07 Δεκεμβρίου 2020 10:12
Η 100η εκτόξευση Falcon 9 της SpaceX είναι γεγονός (ΒΙΝΤΕΟ)

Η SpaceX εκτόξευσε επιτυχώς προμήθειες για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία αποστολή ορόσημο μιας και ήταν η 100η εκτόξευση Falcon 9 πυραύλου, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μέσου. Ο Falcon 9 επέστρεψε επιτυχώς στην αυτόνομη φορτηγίδα Of Course I Still Love You.

Η συγκεκριμένη εκτόξευση ήταν σημαντική και για έναν ακόμα λόγο. Ήταν η πρώτη πτήση της αναβαθμισμένης Dragon κάψουλας της SpaceX. Η αρχική Dragon κάψουλα έκανε την τελευταία της πτήση πριν εννιά μήνες και θα αντικατασταθεί πλέον από την Crew Dragon ή καλύτερα πλέον Dragon 2, η οποία μπορεί να μεταφέρει και φορτίο και αστροναύτες στον ISS. Μπορεί να μεταφέρει 50% περισσότερο φορτίο και προσεγγίζει αυτόνομα τον ISS. Μπορεί να παραμείνει προσκολλημένη στον ISS για το διπλάσιο χρόνο και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί έως και πέντε φορές.

Όταν η Dragon 2 κάψουλα συνδεθεί κάποια στιγμή σήμερα στον ISS, δε θα είναι μόνη της. Παραμένει εκεί και η άλλη Dragon κάψουλα που μετέφερε τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Crew-1. Θα είναι η πρώτη φορά που δύο Dragon κάψουλες θα είναι συνδεδεμένες ταυτόχρονα στον ISS.