Θυμάστε τον μυστηριώδη μονόλιθο της Γιούτα; Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς!

Δεν άφησε κανένα ίχνος πίσω του και οι τοπικές αρχές θεωρούν πως είναι ιδιωτική ιδιοκτησία
30 Νοεμβρίου 2020 11:52
Θυμάστε τον μυστηριώδη μονόλιθο της Γιούτα; Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς!

Το internet και οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας έκαναν πάρτι πριν από μία εβδομάδα, όταν κυριολεκτικά από το πουθενά, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε στη μέση της ερήμου της Γιούτα των ΗΠΑ έναν μυστηριώδη μονόλιθο. Η θέα του προκάλεσε σωρεία σχολίων περί τίνος πρόκειται, όμως το σίγουρο ήταν πως θύμιζε τον μονόλιθο από το θρυλικό "2001: A Space Odyssey" του σκηνοθέτη Stanley Kubrick.

Πλέον, όμως, όσο παράξενα εμφανίστηκε στον κόσμο μας, με τον ίδιο τρόπο εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνος. Οι τοπικές αρχές της Γιούτα ανακάλυψαν ότι το βράδυ της Παρασκευής το μεταλλικό αυτό κατασκεύασμα έλειπε από τη θέση του. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν λέγεται ότι άγνωστοι αφαίρεσαν το αντικείμενο από τη θέση του και εικάζεται ότι αποτελεί ιδιωτική ιδιοκτησία. 

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως κλάπηκε ή πως ο ιδιοκτήτης του το πήρε από εκεί για να το μετακινήσει σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Οι πιο παρατηρητικοί συνέδεσαν τον μονόλιθο με τα έργα ενός Αμερικανού γλύπτη του John McCracken, ο οποίος κάποτε ζούσε στη γειτονική πολιτεία του New Mexico.

Αν και δε βρίσκεται στη ζωή (πέθανε το 2011) ο γιος του Patrick McCracken είχε δηλώσει στο Times πως επιθυμία του πατέρα του ήταν "να αφήσει τα έργα του σε απομονωμένα σημεία ούτως ώστε να τα ανακαλύψει ο κόσμος αργότερα."

Πριν εξαφανιστεί όμως από προσώπου γης και παρά τις υποδείξεις των αρχών να μην πλησιάσει ο κόσμος στο δύσβατο σημείο, φαίνεται πως αρκετοί περιηγητές και φωτογράφοι εντόπισαν το μεταλλικό αυτό κατασκεύασμα, όπως θα δείτε παρακάτω.