ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή, έξαρση στα phishing emails

Εμφανίζονται εξαιρετικά αληθοφανή
11 Νοεμβρίου 2020 17:57
ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή, έξαρση στα phishing emails

Μία έξαρση στις περιπτώσεις απόπειρας υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κυρίως μέσω phishing emails έχει παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και συνιστά προσοχή στους πολίτες.

Τα συγκεκριμένα emails εμφανίζονται με αποστολέα εταιρία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου και με πρόφαση την πληρωμή εξόδων μεταφοράς και φύλαξης προϊόντων, προσπαθούν να ξεγελάσουν τους παραλήπτες για να τους παραδώσουν προσωπικά δεδομένα. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, τα emails εμπεριέχουν links που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν στοιχεία όπως email, social media, web banking, στοιχεία καρτών και άλλα.

Η αληθοφάνεια των emails αυτών ανησυχούν τις Αρχές, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους, να μην απαντούν στα μηνύματα και να μην καταχωρούν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών σε αυτήν την περίπτωση. Μπορείτε να καταγγείλετε περιστατικά στέλνοντας e-mail στο [email protected] ή να καλέσετε το 11188.