Το Spotify θα προωθεί τραγούδια σε αντάλλαγμα με μικρότερες πληρωμές

Θα επιλέγουν οι καλλιτέχνες τι θέλουν να προωθήσουν
07 Νοεμβρίου 2020 11:50
Το Spotify θα προωθεί τραγούδια σε αντάλλαγμα με μικρότερες πληρωμές

Το Spotify ανακοίνωσε μία νέα λειτουργία για όλους τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να επιλέγουν και να προωθούν οποιοδήποτε τραγούδι είναι σημαντικό για αυτούς, προσεγγίζοντας νέο κοινό. Έπειτα, ο αλγόριθμος του Spotify θα λάβει υπόψη αυτήν την αίτηση όταν προσφέρει προτάσεις στον ακροατή, αρχικά στο Radio και στο Autoplay, ενώ αν το πείραμα είναι πετυχημένο θα εξαπλωθεί και σε άλλες κατηγορίες του Spotify.

Έτσι, οι καλλιτέχνες θα μπορούν να προωθήσουν συγκεκριμένα κομμάτια που είναι σημαντικά για αυτούς. Ένα νέο τραγούδι που έγινε viral στο TikTok, μία επέτειο ενός άλμπουμ ή άλλους παράγοντες.

Το Spotify βέβαια ξεκαθαρίζει πως δε θα εγγυηθεί σε καλλιτέχνες και δισκογραφικές την προώθηση του τραγουδιού καθώς προτεραιότητα έχει η εμπειρία χρήστη. Αν το τραγούδι που προωθείται φαίνεται πως αρέσει στους χρήστες, θα συνεχίσει να προωθείται. Αν όμως δεν τα πάει καλά, θα αφαιρεθεί γρήγορα από τον αλγόριθμο προτάσεων.

Η προσφορά αυτής της υπηρεσίας είναι δωρεάν…και δεν είναι. Ο καλλιτέχνης δε χρειάζεται να πληρώσει κάτι για να τη χρησιμοποιήσει, αλλά θα συμβιβαστεί με μικρότερη αμοιβή για τα streams που ακούστηκαν κατά τη χρήση αυτής της υπηρεσίας στα Autoplay και Radio sessions. Συγκεκριμένη τιμή δεν ανακοινώθηκε καθώς το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο.

Tags: