Το Fortnite επιστρέφει στα iPhone 

Όχι όμως σαν εφαρμογή

Το Fortnite επιστρέφει στα iPhone

Η δικαστική μάχη Apple – Epic καλά κρατεί, αλλά οι fans του Fortnite θα χαρούν να μάθουν πως σύντομα θα υπάρχει τρόπος να παίξουν το game στα iPhones τους. Η Apple έχει κάνει ban το Fortnite από το App Store της από τον Αύγουστο και μέχρι να λυθεί δικαστικά το θέμα με την Epic, η εφαρμογή δεν πρόκειται να επιστρέψει στο iOS.

Σύμφωνα με το BBC όμως, οι κάτοχοι iPhone και iPad θα μπορούν να παίξουν ξανά Fortnite μέσω της cloud υπηρεσίας της NVIDIA, GeForce Now. Η υπηρεσία δεν έχει διατεθεί στο iOS ακόμα, αλλά το BBC αναμένει η ανακοίνωση να γίνει πριν την περίοδο των εορτών.

Η Apple παρακρατά το 30% όλων των in-app αγορών στο store της, απαγορεύοντας στην Epic και σε κάθε εταιρία να παρακάμψει αυτό το μερίδιο προσφέροντας απευθείας τις δικές τους υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής. Η GeForce Now υπηρεσία όμως τρέχει μέσω του mobile web browser Safari και έτσι η Apple δε θα δικαιούται μερίδιο από τις πωλήσεις ψηφιακών αγαθών, όταν το Fortnite θα παίζεται με αυτόν τον τρόπο.

Η υπηρεσία σας επιτρέπει να κάνετε stream της προσωπικής σας βιβλιοθήκης παιχνιδιών σε laptops, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές. Η αρχική συνδρομή “Founders” θα κοστίζει $5 το μήνα, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν και δωρεάν αλλά για περιορισμένο χρόνο.

Να σημειώσουμε πως και η Microsoft έχει ανακοινώσει πως θα προσφέρει το xCloud στο iOS μέσω του Safari κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά.

Το Fortnite πριν το ban μετρούσε 115 εκατομμύρια χρήστες στο iOS και τα 73 εκατομμύρια εξ αυτών έπαιζε το παιχνίδι μόνο μέσα από το λειτουργικό της Apple.

0 σχολια