Ο Elon Musk δεν αναγνωρίζει την εξουσία κρατών της Γης σε έναν ελεύθερο Άρη 

Θα δημιουργήσει τους δικούς του νόμους στον Άρη

Ο Elon Musk δεν αναγνωρίζει την εξουσία κρατών της Γης σε έναν ελεύθερο Άρη

Η SpaceX δε θα αναγνωρίσει τους διεθνείς νόμους στον Άρη, σύμφωνα πάντα με τους όρους χρήσης της Starlink υπηρεσίας. Η εταιρία του Elon Musk αντί αυτού, θα δημιουργήσει δικούς της νόμους οι οποίοι θα οριστούν όταν φτάσει η στιγμή της αποίκησης του Άρη.

Κάθε μελλοντική αποικία της SpaceX θα χρησιμοποιήσει σμήνη δορυφόρων Starlink γύρω από τον πλανήτη για παροχή σύνδεσης σε ανθρώπους και μηχανήματα στην επιφάνεια. Πάνω από 900 δορυφόροι έχουν ήδη τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη ξεκινώντας ένα beta test για τη Starlink υπηρεσία σε ΗΠΑ και Καναδά.

Χρήστες που διάβασαν τους όρους χρήσης της υπηρεσίας διαπίστωσαν πως οι Starlink υπηρεσίες σε Γη και Σελήνη υπόκεινται στους νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια. Ωστόσο πέρα από τον πλανήτη μας και το φυσικό του δορυφόρο, οι νόμοι και οι κανονισμοί στους οποίους θα υπακούει η SpaceX γίνονται λιγότερο ξεκάθαροι.

Για υπηρεσίες που θα προσφέρονται στον Άρη ή στην πορεία για τον Άρη μέσω του Starship ή άλλων αποικιοκρατικών σκαφών, τα μέλη αναγνωρίζουν τον Άρη ως ελεύθερο πλανήτη και πως καμία κυβέρνηση με έδρα τη Γη δεν έχει εξουσία ή κυριαρχία στις δραστηριότητες του Άρη. Κατά συνέπεια, οι διαφορές θα διευθετούνται μέσω αρχών αυτοδιοίκησης που θα θεσπίζονται καλή τη πίστη, τη στιγμή της αποίκησης του Άρη.

Ο Elon Musk είχε δηλώσει επίσης στο ετήσιο συνέδριο του Mars Society πως οι άποικοι του Κόκκινου Πλανήτη θα πρέπει να είναι αυτάρκεις σε περίπτωση που σταματήσουν να έρχονται σκάφη από τη Γη για οποιοδήποτε λόγο.

Τελικά το ζήτημα είναι το εξής: θα προλάβουμε να δημιουργήσουμε μία αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο; Θεωρώ πως η πιθανότητα να δημιουργηθεί μετά τον Τρίτο Παγκόσμιο – μακάρι να μην υπάρξει ποτέ Τρίτος Παγκόσμιος – αλλά η πιθανότητα είναι τόσο μικρή που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε την πόλη αυτοσυντηρούμενη πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο.

Τελικός στόχος του Musk είναι να στείλει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη, κάτι που θα χρειαστεί τρεις πτήσεις τη μέρα ή 1.000 πτήσεις το χρόνο με 100 ανθρώπους σε κάθε πτήση.

10 σχολιο(α)