Το Spotify φτάνει τους 320 εκατομμύρια χρήστες με τη βοήθεια των Ρώσων

Η ανάπτυξη ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρίας
30 Οκτωβρίου 2020 09:51
Το Spotify φτάνει τους 320 εκατομμύρια χρήστες με τη βοήθεια των Ρώσων

Το Spotify είδε σημαντική αύξηση των χρηστών του. Η streaming υπηρεσία μετρά πλέον 320 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες και 144 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές, σημειώνοντας αύξηση 29% και 27% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των αριθμών έπαιξε η κυκλοφορία της υπηρεσίας στη Ρωσία, την οποία αποκαλεί η εταιρία “το πιο πετυχημένο launch της σε νέα αγορά”. Την αύξηση χρηστών βοήθησαν και νέες καμπάνιες marketing στην Ινδία.

Παρόλη όμως την αύξηση χρηστών και την αύξηση στα έσοδα κατά 14% (€1.98 δις), δεν μπόρεσε να τα μετατρέψει σε κέρδη και σημείωσε ζημίες ύψους €101 εκατομμυρίων αυτό το τρίμηνο, τις οποίες αποδίδει κυρίως στην προσπάθειά του να προσελκύσει νέους χρήστες με εκπτωτικά πακέτα.

Τα podcasts ανεβαίνουν σταθερά στην πλατφόρμα. Το Spotify διαθέτει πλέον 1.9 εκατομμύρια podcasts και το 22% των μηνιαίως ενεργών χρηστών του ακούν περιεχόμενο podcast.

Το Spotify με αυτά τα νούμερα έχει μία διαρκή διαφορά ασφαλείας από τον ανταγωνισμό. Το Apple Music διαθέτει 60 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές και το Amazon Music 55 εκταομμύρια.