Το James Webb Space Telescope πέρασε όλες τις περιβαλλοντικές δοκιμές

Το επόμενο περιβάλλον θα είναι το διάστημα
12 Οκτωβρίου 2020 11:03
Το James Webb Space Telescope πέρασε όλες τις περιβαλλοντικές δοκιμές

Το επιτυχημένο πέρασμα του James Webb Space Telescope από τις περιβαλλοντικές δοκιμές της NASA σημαίνει πως βρίσκεται εντός προγραμματισμού για την εκτόξευσή του την επόμενη χρονιά. Οι δοκιμές αυτές σκοπό είχαν να σιγουρέψουν πως το τηλεσκόπιο θα μπορέσει να επιβιώσει την εκτόξευσή του, η οποία θα είναι το πιο βίαιο γεγονός που θα βιώσει κατά τη διάρκεια της αποστολής του.

Η επιτυχημένη συμπλήρωση των περιβαλλοντικών δοκιμών είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την εκτόξευση. Επιδεικνύει την ικανότητα του Webb να επιβιώσει πάνω σε ένα πύραυλο στο δρόμο για το διάστημα, το οποίο είναι το πιο βίαιο κομμάτι του ταξιδιού του στην τροχιά, περίπου ένα 1.6 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. – Bill Ochs, Webb project manager

Ολοκληρώθηκαν οι ακουστικές δοκιμές και οι δοκιμές μετρήσεων στις εγκαταστάσεις της Northrop Grumman στην California. Απομένουν εκτιμήσεις όλων των συστημάτων πριν οι μηχανικοί το “πακετάρουν” για αποστολή στο σημείο εκτόξευσης, στη Γαλλική Γουιάνα στη Νότια Αμερική.

Για το JWST έχουν συνεργαστεί χιλιάδες επιστημόνων, μηχανικών και τεχνικών από 258 εταιρίες, υπηρεσίες και πανεπιστήμια, από Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Ευρωπαϊκά έθνη. Η εκτόξευσή του έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2021.