Η πολυαναμενόμενη SpaceX Crew-1 αποστολή της NASA θα καθυστερήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα φέρει 4 αστροναύτες στον ISS
11 Οκτωβρίου 2020 11:44
Η πολυαναμενόμενη SpaceX Crew-1 αποστολή της NASA θα καθυστερήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Η SpaceX έχει ήδη φέρει αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δοκιμαστικά πριν λίγους μήνες, ήρθε όμως η ώρα για την επίσημη έναρξη μεταφορών τους από και προς αμερικανικό έδαφος, παρακάμπτοντας την εξάρτηση από τους ρωσικούς Soyuz. Η Space X κέρδισε το 2014 ένα συμβόλαιο με τη NASA το οποίο προβλέπει έξι αποστολές μεταφοράς προσωπικού στον ISS μέσω του Commercial Crew Program.

Η SpaceX Crew-1 αποστολή ήταν προγραμματισμένη να εκτοξευτεί στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο πήρε παράταση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ώστε να δώσει παραπάνω χρόνο στην SpaceX για πιο εκτεταμένες δοκιμές και ανάλυση δεδομένων των κινητήρων πρώτου σταδίου του Falcon 9.

Η SpaceX Crew-1 αποστολή λοιπόν θα φέρει τους αστροναύτες της NASA, Michael Hopkins, Victor Glover και Shannon Walker, καθώς και τον αστροναύτη της JAXA, Soichi Noguchi, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Crew Dragon κάψουλα που θα φέρει τους αστροναύτες στον ISS ονομάστηκε Resilience. Στο σταθμό θα συναντήσουν τους αστροναύτες της Expedition 64. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα υποδεχτούν μία πληθώρα αυτόνομων διαστημικών σκαφών, μεταξύ των οποίων το Cygnus της Northrop Grumman, το νέας γενιάς Cargo Dragon της SpaceX και το CST-100 Starliner της Boeing. Θα πραγματοποιήσουν επίσης διαστημικούς περιπάτους και θα καλωσορίσουν τα πληρώματα των ρωσικών Soyuz καθώς και το επόμενο πλήρωμα Crew Dragon το 2021.

 Μετά από έξι μήνες, οι αστροναύτες θα επιστρέψουν με την Crew Dragon κάψουλα στη Γη. Αν όλα πάνε καλά, θα προσθαλασσωθούν έξω από την ακτή της Florida, όπου θα περισυλλεχθούν από την ομάδα ανάκτησης της SpaceX, η οποία θα τους επιστρέψει στο Johnson Space Center του Houston.