Ακυρώθηκε η εκτόξευση της SpaceX μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν το μηδέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβληματισμένος ο Elon Musk
03 Οκτωβρίου 2020 09:20
Ακυρώθηκε η εκτόξευση της SpaceX μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν το μηδέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Falcon 9 πύραυλος της SpaceX ήταν προγραμματισμένο να εκτοξευτεί από το Cape Canaveral της Florida, φέροντας τον GPS III SV04 δορυφόρο σε τροχιά για να εκσυγχρονίσει το στόλο των 30 δορυφόρων GPS των ΗΠΑ. Οι νέοι αυτοί δορυφόροι έχουν τρεις φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από τους προκατόχους τους και έχουν ανεπτυγμένες τεχνολογίες για να αντιστέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις.

Ωστόσο η εκτόξευση του ολοκαίνουριου Falcon 9 ακυρώθηκε μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης φτάσει στο μηδέν και αποτελεί το μικρότερο χρόνο ακύρωσης σε αποστολή της SpaceX έως τώρα.

Η SpaceX δεν ανακοίνωσε ακριβώς το λόγο που προχώρησε στην ακύρωση της εκτόξευσης, ο πιθανότερος λόγος όμως είναι οι καιρικές συνθήκες οι οποίες εκείνη τη στιγμή δεν ευνοούσαν την επιχείρηση. Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για την πέμπτη ακύρωση εκτόξευσης πυραύλου από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ μέσα σε λίγες μέρες, με τις προηγούμενες να προέρχονται από τον Antares πύραυλο της Northrop Grumman που θα μετέφερε 4 τόνους προμήθειας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον New Shepard της Blue Origin, τον Delta IV Heavy της United Launch Alliance και ένα Falcon 9 της SpaceX.

Ο ίδιος ο Elon Musk λίγες ώρες μετά την ακύρωση, δήλωσε στο Twitter πως “πρέπει να κάνουμε πολλές βελτιώσεις αν θέλουμε να φτάσουμε τις 48 εκτοξεύσεις την επόμενη χρονιά”.