Το Android 12 θα κάνει ευκολότερη τη χρήση τρίτων app stores

Η απάντηση της Google στην κρίση των app stores
30 Σεπτεμβρίου 2020 10:51
Το Android 12 θα κάνει ευκολότερη τη χρήση τρίτων app stores

Με ολοένα και περισσότερες εταιρίες να επιτίθενται στην Apple για την πολιτική του App Store, η Google αποφασίζει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Με νέες αλλαγές που έκανε στους κανονισμούς των developers κάνει ευκολότερη τη χρήση τρίτων app stores στο Android 12. Οι χρήστες Android ήδη μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές από τρίτα app stores, όπως αυτό της Samsung, αλλά με το Android 12 η Google θα κάνει "ακόμα ευκολότερη τη χρήση των άλλων app stores στις συσκευές τους, ενώ ταυτόχρονα θα προσέχει να μην κάνει συμβιβασμούς στα μέτρα ασφαλείας που έχει το Android”.

Περισσότερες πληροφορίες θα διατεθούν εν καιρώ, αν νομίζατε όμως πως η Google θα κάνει παραχωρήσεις στο σύστημα πληρωμών της πλανάστε οικτρά. Όλες οι πωλήσεις ψηφιακών αγαθών από τους developers μέσω των εφαρμογών τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών του Google Play. Έτσι, οποιαδήποτε εφαρμογή δε χρησιμοποιεί ήδη αυτό το σύστημα, θα πρέπει να το προσθέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Όσον αφορά το Fortnite το οποίο αφαιρέθηκε από το Play Store τον Αύγουστο, η Google εμφανίζεται ανυποχώρητη και φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα το Fortnite λέγοντας πως “ακόμα κι αν ένας developer δε συμφωνεί με την Google για τους επιχειρηματικούς όρους, ο developer μπορεί και πάλι να διανείμει το προϊόν του στην Android πλατφόρμα”.

Ωστόσο, η Google αναγνωρίζει πως λόγω της πανδημίας υπάρχουν επιχειρήσεις που πασχίζουν να επιβιώσουν, μεταφέροντας τις φυσικές επιχειρήσεις τους σε ψηφιακές εμπειρίες, όπως online μαθήματα.

Για τους επόμενους 12 μήνες, αυτές οι επιχειρήσεις δε θα χρειάζεται να υιοθετήσουν την πολιτική πληρωμών μας και θα συνεχίσουμε να επανεκτιμούμε την κατάσταση μέσα στην επόμενη χρονιά.