Το Xperia 5 II είναι επίσημο και δεν αστειεύεται στον τομέα της κάμερας

Και με 120Hz οθόνη
18 Σεπτεμβρίου 2020 13:16
Το Xperia 5 II είναι επίσημο και δεν αστειεύεται στον τομέα της κάμερας

Με τα μάτια του κόσμου στραμμένα στην Sony τις τελευταίες μέρες με τις ανακοινώσεις γύρω από το PS5, η εταιρία βρήκε ευκαιρία να παρουσιάσει και το νέο της τηλέφωνο, το Xperia 5 II. Το τηλέφωνο διαθέτει μία FHD HDR OLED οθόνη στις 6.1 ίντσες με 120Hz ρυθμό ανανέωσης, 240Hz touch sampling rate και αναλογία 21:9. Εσωτερικά βρίσκουμε τον Snapdragon 865 με 8GB RAM και 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Όντας Sony συσκευή, διαθέτει και εντυπωσιακές τεχνολογίες στον ήχο, όπως Dolby Atmos 19, DSEE Ultimate, Qualcomm aptX HD audio και High Resolution Audio. Προσφέρει επίσης audio jack 3.5mm.

Η μπαταρία των 4.000mAh παραμένει σε καλή κατάσταση ακόμα και μετά από δύο χρόνια χρήσης, σύμφωνα με τη Sony, ενώ φορτίζει με 21W και χρησιμοποιεί το USB Power Delivery 3.0. Επιπλέον, προσφέρει το Game enhancer εργαλείο και επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν παιχνίδια συνδέοντας απευθείας ένα DUALSHOCK 4 ασύρματο controller.

Το δυνατό χαρτί του τηλεφώνου είναι φυσικά οι κάμερες. Διαθέτει τρεις στο πίσω μέρος, από 12MP η κάθε μία. Η κύρια έχει αισθητήρα Exmor RS των 1/1.7 ιντσών με f/1.7 στα 24mm, η ultra-wide είναι 1/2.55 ιντσών με f/2.2 στα 16mm και η telephoto είναι 1/3.4 ιντσών με f/2.4 στα 70mm προσφέροντας 3x οπτικό zoom. Μπροστά έχουμε μία 8MP selfie κάμερα.

Το Xperia 5 II είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που μπορεί να καταγράψει 4K HDR 120fps slow motion videos. Υποστηρίζει επίσης Real-time Eye AF με το focus να επικεντρώνεται στο μάτι σας σε πραγματικό χρόνο, μία τεχνολογία που δανείστηκε από την Alpha σειρά των DSLR καμερών της. Αξίζει να αναφερθεί πως η τεχνολογία αυτή υποστηρίζεται τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. Υποστηρίζει επίσης 20fps burst φωτογραφίες, ενώ το επαγγελματικού επιπέδου Photography Pro mode προσφέρει στους χρήστες έλεγχο σε ISO, shutter speed και EV. Τέλος διαθέτει τόσο οπτική όσο και ηλεκτρονική σταθεροποίηση.

Το Xperia 5 II θα ξεκινήσει τις προπαραγγελίες στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διατεθεί στην αγορά μέχρι το Δεκέμβριο. Η τιμή του διαμορφώνεται στα €899.