Το Xperia 1 V είναι το νέο πανίσχυρο smartphone της Sony

Με 4K OLED οθόνη και απίθανες κάμερες
11 Μαΐου 2023 18:51
Το Xperia 1 V είναι το νέο πανίσχυρο smartphone της Sony

Η Sony αποκάλυψε σήμερα το νέο flagship τηλέφωνό της, το Sony Xperia 1 V, το οποίο είναι εξοπλισμένο με έναν πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας (CMOS) με 2-layer Transistor Pixel. Η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας έρχεται με μία 4K OLED οθόνη 21:9 στις 6.5 ίντσες και υποστηρίζει παράλληλα 120Hz στο ρυθμό ανανέωσης.

Στο εσωτερικό του θα βρείτε τον ισχυρό Snapdragon 8 Gen 2 με 12GB RAM και 256GB στον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί χάρη στην microSD κάρτα που υπάρχει κανονικά. Η selfie κάμερα είναι στα 12MP, ενώ οι πίσω νέοι φακοί στα 52MP, 12MP και 12MP.

Η συσκευή προσφέρει συνεχής αναπαραγωγή βίντεο έως και 20 ώρες χάρη στη μεγάλη μπαταρία που διαθέτει των 5.000mAh, η οποία μπορεί να φτάσει στο 50% μέσα σε 30 λεπτά. Επίσης η Sony υπόσχεται ότι η μπαταρία θα διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση ακόμη και μετά από 3 χρόνια χρήσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει κανονικά και ασύρματη φόρτιση.

Το μεγάλο χαρτί του τηλεφώνου είναι οι κάμερες και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα προσφέρει.

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο Τύπου από την Sony:

Η Sony παρουσιάζει το Xperia 1 V, το πρώτο παγκοσμίως a smartphone ναυαρχίδα εξοπλισμένο με έναν πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας CMOS με 2-layer Transistor Pixel. Το Xperia 1 V είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία αιχμής της Sony, καλύπτοντας τις υψηλού επιπέδου ανάγκες των δημιουργών, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τους επόμενους δημιουργούς που θέλουν να τραβήξουν ή να παραδώσουν το περιεχόμενό τους με υπερηφάνεια.

Αναβάθμιση της καταγραφής περιεχομένου Το Xperia 1 V ανεβάζει τον πήχη με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας που απεικονίζει πλούσια χρώματα και υφές ανθρώπων, τοπίων και σκηνών ακόμα και σε σκοτεινές συνθήκες. Λόγω του συνδυασμού της απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η οποία είναι περίπου διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο i και της τεχνολογίας επεξεργασίας πολλαπλών καρέ με υπέρθεση υψηλής ταχύτητας του Xperia 1 V, είναι δυνατή η λήψη μιας φωτογραφίας χωρίς θόρυβο με ευρύτερο δυναμικό εύρος που είναι ισοδύναμο με μια κάμερα πλήρους καρέ ii.

Ο φακός των 24 mm στο πίσω μέρος του Xperia 1 V είναι εξοπλισμένος με έναν αισθητήρα εικόνας CMOS 2-layer Transistor Pixel stacked "Exmor T for mobile", ο οποίος είναι περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερος από τον προηγούμενο αισθητήρα εικόνας. Επιπλέον, ο φακός οπτικού ζουμ 85-125 mm (F2.3-F2.8) επιτρέπει φωτεινά πορτραίτα με μικρή παραμόρφωση. Το S-Cinetone, γνωστό από τους κινηματογραφιστές iii , έχει προσαρμοστεί και εγκατασταθεί για κινητά.

Δεδομένου ότι η υφή του ανθρώπινου δέρματος μπορεί να εκφραστεί όμορφα κατά τη λήψη, είναι δυνατόν να καταγραφεί ως μια εντυπωσιακή κινηματογραφική εικόνα όπως είναι, χωρίς χρωματική διαβάθμιση. Επιπλέον, ο νέος αισθητήρας έχει περίπου τρεις φορές υψηλότερο επίπεδο σήματος κορεσμού ii σε σύγκριση με τον συμβατικό αισθητήρα, ενώ η μοναδική επεξεργασία ποιότητας εικόνας καταστέλλει το θόρυβο που τείνει να εμφανίζεται σε σκοτεινές σκηνές, με αποτέλεσμα όμορφες εικόνες με απαλά χρώματα.

Το Xperia 1 V διαθέτει πληθώρα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων προεπιλογών χρώματος, όπως το Creative Look, που υπάρχει και στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha, και AF (αυτόματη εστίαση) υψηλής απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Έχουν προκαθοριστεί διάφορες ρυθμίσεις χρώματος, όπως πολύχρωμα λουλούδια και καθαρός μπλε ουρανός, ή η δημιουργία ενός μαλακού, διαφανούς φινιρίσματος. Η υψηλής απόδοσης ΑΕ ματιών σε πραγματικό χρόνο iv και η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο iv των Xperia επιτρέπει τη λήψη με εστίαση στα μάτια ενός ατόμου ή ενός συγκεκριμένου θέματος. Με το AI βάθους που αναλύει τις πληροφορίες απόστασης, ακόμη και τα μακρινά θέματα μπορούν να εστιαστούν με σαφήνεια.

Επιπλέον, η συνεχής λήψη υψηλής ταχύτητας έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με παρακολούθηση AF/AE v είναι τώρα διαθέσιμη, ώστε να μη χαθεί καμία στιγμή. Βελτιωμένη εμπειρία Vlog Το Xperia 1 V καλύπτει τις ανάγκες όλων των δημιουργών με τη ρύθμιση Product Showcase, η οποία είναι μια δημοφιλής λειτουργία στη σειρά VLOGCAM της Sony και μετατοπίζει την εστίαση της φωτογραφικής μηχανής στο προϊόν, αντί για το πρόσωπο του κριτικού, κατά τη λήψη. Επιπλέον, ένα νέο μικρόφωνο με προτεραιότητα στη φωνή είναι τοποθετημένο κοντά στην πίσω κάμερα.

Ακόμη και όταν βρίσκεστε σε μια πολυσύχναστη εξωτερική τοποθεσία, η φωνή του δημιουργού καταγράφεται καθαρά, ώστε να γίνεται εύκολη η μετάβαση από τη λήψη στη διάθεση του βίντεο. Κατά την πραγματοποίηση ζωντανής ροής στο YouTube™ μέσω της λειτουργίας εγγραφής βίντεο "Videography Pro", οι συνομιλίες από τους θεατές μπορούν να προβάλλονται 11 Μάϊου ταυτόχρονα στην ενότητα σχολίων, επιτρέποντας την άμεση αλληλεπίδραση με τους θεατές vi σε πραγματικό χρόνο.

Η διεπαφή χρήστη υποστηρίζει επίσης την κατακόρυφη λήψη, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε περιεχόμενο σε οποιονδήποτε προσανατολισμό, είτε κατακόρυφα είτε οριζόντια vii. Καθηλωτική εμπειρία.

Το Xperia 1V θα γίνει διαθέσιμο μέσα στον Ιούλιο σε μαύρο και χακί χρώμα, ενώ όποιος κάνει προπαραγγελία θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσει εντελώς δωρεάν και τα ακουστικά της Sony WΗ-1000XM5. Η τιμή του ανέρχεται στα €1,399.