Το Starship SN8 θα έχει πτερύγια και κώνο μύτης 

Ένα βήμα πιο κοντά στο πραγματικό

Το Starship SN8 θα έχει πτερύγια και κώνο μύτης

Ο Elon Musk μοιράστηκε μέσω Twitter κάποιες πληροφορίες για την εξέλιξη του Starship, του επόμενης γενιάς πυραύλου της SpaceX. Έως τώρα η SpaceX έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς μικρά άλματα ύψους 150 μέτρων με τα πρωτότυπα Starships SN5 και SN6. Το νέο SN8 όμως που αναπτύσσεται στην Boca Chica του Texas όμως και θα είναι έτοιμο σε περίπου μία εβδομάδα, θα κάνει το επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με τον Musk, το SN8 θα περιλαμβάνει πτερύγια και κώνο μύτης. Τα SN5 και SN6 δεν τα περιλαμβάνουν αυτά και πολλές φορές έχουν χαρακτηριστεί ως “πύργοι νερού” ή “σιλό σιταριού” λόγω της εμφάνισής τους που δε θυμίζει ακριβώς πύραυλο.  Το SN8 λοιπόν αφού ολοκληρώσει όλες τις στατικές δοκιμές στο έδαφος, θα επιχειρήσει εκτόξευση στα 18 χιλιόμετρα πριν επιστρέψει ελεγχόμενα στο έδαφος.

Το χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης του Starship έχει μείνει αρκετά πίσω από τις αρχικές προβλέψεις και αρκετοί κατηγορούν τον Elon Musk για υπεραισιόδοξα αν όχι εξωπραγματικά χρονοδιαγράμματα, κάτι το οποίο έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Παρόλα αυτά, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ γρήγοροι όσον αφορά τη βιομηχανία, αφού η ανάπτυξη πυραύλων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η SpaceX έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο ταχέων επαναλήψεων και μαθαίνοντας από τα λάθη της αναπτύσσει ταυτόχρονα πρωτότυπα ενσωματώνοντας τα μαθήματα που πήρε από τις προηγούμενες γενιές.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load