Ενώ η πλειοψηφία των τεχνολογικών εταιριών της Silicon Valley κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις όσον αφορά τις στρατιωτικές τεχνολογίες μετά από σωρεία διαμαρτυριών των υπαλλήλων τους, η Anduril του Palmer Luckey επιδεικνύει τη στρατιωτική εξειδίκευσή της και παρουσιάζει ένα νέο προϊόν το οποίο θυμίζει δυστοπικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα drones τα οποία ελέγχονται από άνθρωπο, το Ghost 4 είναι ένα αυτόνομο drone το οποίο ελέγχεται από τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις παρακολούθησης και όχι μόνο.

Το drone έχει μήκος δύο μέτρων και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα μέσα στη βαλίτσα του ή σε στρατιωτικό σάκο. Είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε άμμο, λάσπη και αλάτι για να απονηώνεται και να προσνηώνεται σε πλοία. Μπορεί να μεταφέρει πακέτα των 15 κιλών και μπορεί να εξοπλιστεί με διαφόρων ειδών αισθητήρες, κάμερες ή και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης. Η διάρκεια πτήσης του φτάνει τα 100 λεπτά και είναι αρκετά πιο αθόρυβο από τα περισσότερα drones του εμπορίου.

Μπορεί να ελεγχθεί από απομακρυσμένο χειριστή ή να πετάξει αυτόνομα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει και να παρακολουθήσει ανθρώπους, πυραύλους και οχήματα, ενώ ένα Ghost 4 μπορεί να συνδεθεί με ένα άλλο για να προσφέρουν δεδομένα στο Lattice, το επιχειρησιακό πρόγραμμα παρακολούθησης της Anduril. Ένα σμήνος από Ghost 4 μπορεί να πετάξει μάλιστα χωρίς να εκπέμπει καθόλου ραδιοκύματα παρακολουθώντας μία τοποθεσία, αποφεύγοντας τον εντοπισμό και να παραδόσει τα δεδομένα όταν επιστρέψει στη βάση του. Επιπλέον, αν το ένα drone δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη βάση λόγω παρεμβολών, θα προσπαθήσει να μεταφέρει τα δεδομένα σε ένα κοντινό drone για να επιχειρήσει εκείνο να τα στείλει.
Must Read
Επιστήμονες θέλουν να στείλουν drones στα μυστικά τούνελ του Άρη
Με GTA 5 εκπαιδεύονται οι πιλότοι drone στην Ουκρανία
Η Γερμανία ετοιμάζεται να “ρίξει” drones με το νόμο