Η Apple ανοίγει το iOS στο game streaming αλλά η Microsoft δεν εντυπωσιάστηκε

Είναι μία “κακή εμπειρία για τους gamers”
12 Σεπτεμβρίου 2020 12:26
Η Apple ανοίγει το iOS στο game streaming αλλά η Microsoft δεν εντυπωσιάστηκε

Η Apple ανανέωσε τους κανονισμούς του App Store, επιτρέποντας πλέον στις gaming streaming υπηρεσίες όπως το xCloud ή το Stadia, να υπάρχουν στο iOS και στο iPadOS. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού η Apple απαιτεί από τις εταιρίες να υποβάλλουν τα παιχνίδια που θα υπάρχουν στους καταλόγους των streaming υπηρεσιών τους ως ξεχωριστές εφαρμογές. Microsoft και Google θα μπορούν να δημιουργούν δηλαδή εφαρμογές τύπου καταλόγου για να συνδέουν τα παιχνίδια τους, παιχνίδια όμως που οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάζουν ξεχωριστά μέσω του App Store. Έτσι, η Apple θα μπορεί να κρίνει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να διασφαλίσει πως συμβαδίζει με τους κανονισμούς της.

Η Microsoft δεν εντυπωσιάστηκε.

Αυτό παραμένει μία κακή εμπειρία για τους χρήστες. Οι gamers θέλουν να μπαίνουν κατευθείαν στο παιχνίδι από τον κατάλογό τους μέσω μίας εφαρμογής, όπως κάνουν για τις ταινίες ή για τα τραγούδια και δε θέλουν να αναγκάζονται να κατεβάζουν πάνω από 100 εφαρμογές για να παίζουν ξεχωριστά παιχνίδια στο cloud. Είμαστε δεσμευμένοι να βάλουμε τους gamers στο κέντρο όσων κάνουμε και το να προσφέρουμε μία σπουδαία εμπειρία είναι το κύριο κομμάτι αυτής της αποστολής.

Οι νέοι κανονισμοί απαιτούν από τους developers να υποβάλλουν τα παιχνίδια τους στο App Store. Όσοι δεν το κάνουν δε θα έχουν διαθέσιμα τα παιχνίδια τους στο περιβάλλον της Apple, υπονομεύοντας την ελκυστικότητα των streaming υπηρεσιών. Το κύριο επιχείρημα της Microsoft είναι πως η Apple δεν αναγκάζει εταιρίες όπως το Netflix, την Disney και το Spotify να προσφέρουν την κάθε ταινία, σειρά ή τραγούδι τους ως ξεχωριστή εφαρμογή. Αν η Microsoft προσαρμόσει το xCloud στις απαιτήσεις της Apple, αυτό θα σημαίνει πως κάθε παιχνίδι που θα προσφέρεται μέσω της υπηρεσίας, θα υποβάλλεται στο μερίδιο του 30% της Apple που δικαιούται από in-app αγορές.