Η Amazon προσπάθησε, αλλά η Microsoft κρατά τελικά τα $10 δις του JEDI

Οριστική η απόφαση του Πενταγώνου
07 Σεπτεμβρίου 2020 10:17
Η Amazon προσπάθησε, αλλά η Microsoft κρατά τελικά τα $10 δις του JEDI

Μετά την επανεξέταση της πρότασης της Microsoft λόγω των έντονων διαμαρτυριών της Amazon που πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε πως η πρόταση της Microsoft για το πρόγραμμα JEDI του αμερικανικού στρατού παραμένει η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα για την κυβέρνηση. Έτσι, η Microsoft κρατά το συμβόλαιο που μπορεί να φτάσει και τα $10 δισεκατομμύρια για τον ευρύτερο ψηφιακό εκσυγχρονισμό του στρατού των ΗΠΑ.

Η Amazon δήλωσε πως “δε θα υποχωρήσει μπροστά στο στοχευμένο πολιτικό κρονητισμό και τις απατηλές διορθωτικές δράσεις και θα συνεχίσει να επιδιώκει μία δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη αξιολόγηση”. Αποκάλεσε την επανεξέταση του Πενταγώνου “τίποτε παραπάνω από μία προσπάθεια να δικαιώσει μία ελαττωματική, μεροληπτική και πολιτικά διεφθαρμένη απόφαση”, τονίζοντας πως στην τελευταία αξιολόγηση η Amazon προσέφερε μία πρόταση με χαμηλότερο κόστος κατά αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η Microsoft δήλωσε πως “μετά από προσεκτική αξιολόγηση, το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως προσφέραμε την κατάλληλη τεχνολογία στην καλύτερη τιμή. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δουλειά”.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, Mark Esper, απέρριψε οποιεσδήποτε κατηγορίες περί μεροληψίας και τόνισε πως το Πεντάγωνο πήρε μία δίκαιη απόφαση.