Η Κίνα εκτόξευσε πειραματικό επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό σκάφος

Είναι η απάντηση στο αμερικανικό X-37Β;
06 Σεπτεμβρίου 2020 11:34
Η Κίνα εκτόξευσε πειραματικό επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό σκάφος

Η Κίνα πραγματοποίησε μία εκτόξευση υπό ένα πέπλο μυστηρίου. Τα μόνα που έγιναν γνωστά ήταν πως η εκτόξευση έγινε με έναν τροποποιημένο Long March 2F πύραυλο και πως το φορτίο του ήταν ένα πειραματικό επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό σκάφος. Φήμες κάνουν λόγο για τον ανταγωνιστή του επίσης μυστηριώδους αμερικανικού X-37Β, με το σκάφος να μένει σε τροχιά για μεγάλες περιόδους πραγματοποιώντας διαφόρων ειδών αποστολές πριν επιστρέψει στη Γη.

Το κρατικό μέσο Xinhua μετέδωσε πως η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και πως το σκάφος θα δοκιμάσει διάφορες τεχνολογίες σε αυτήν την πτήση, “προσφέροντας τεχνολογική υποστήριξη για την ειρηνική χρήση του διαστήματος”. Φωτογραφίες του σκάφους αλλά και της εκτόξευσης δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Μέτρα ασφαλείας πέραν του κανονικού, απέτρεψαν και φωτογραφίες από παρευρισκόμενους να ανέβουν στα social media.

Το διαστημικό σκάφος προσγειώθηκε πριν λίγες ώρες σε προκαθορισμένο σημείο στην Κίνα, ενώ στρατιωτική πηγή δήλωσε:

Υπάρχουν πολλές πρωτιές σε αυτήν την εκτόξευση. Το διαστημικό σκάφος είναι νέο, η μέθοδος εκτόξευσης είναι επίσης διαφορετική. Για αυτό πρέπει να πάρουμε επιπλέον μέτρα ασφαλείας.