Πλήθος συλλήψεων διαλύουν ένα από τα μεγαλύτερα πειρατικά γκρουπ του κόσμου 

Τίτλοι τέλους για SPARKS, GECKOS και DRONES

Πλήθος συλλήψεων διαλύουν ένα από τα μεγαλύτερα πειρατικά γκρουπ του κόσμου

Την ελίτ της πειρατείας συνέλαβαν μέσα στη βδομάδα οι αρχές σε μία συντονισμένη επιχείρηση σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Η κολεκτίβα “The Scene” αποτελείται από διάφορα πειρατικά γκρουπ τα οποία μπορούν να έχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μία ταινία ή σειρά στα χέρια τους – ακόμα και πριν την κυκλοφορία της – και τη διανέμουν παράνομα σε διάφορες online υπηρεσίες. Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν επιδρομές σε σπίτια και servers αυτών των γκρουπ κυρίως σε ΗΠΑ, Νορβηγία και Σουηδία, αλλά και σε 16 άλλες χώρες. Μάλιστα ένας ύποπτος υπό το ψευδώνυμο Bridi, συνελήφθη στην Κύπρο. Από τα ονόματα των γκρουπ που ξεχωρίζουν είναι τα δημοφιλή SPARKS, GECKOS, DRONES, ROVERS και SPLINTERS.

Η επιχείρηση έχει τις βάσεις της σε αμερικανική έρευνα που ξεκίνησε μήνες πριν, με τρία άτομα του SPARKS γρουπ να έχουν συλληφθεί και να διώκονται στις ΗΠΑ, έχοντας κοστίσει στις εταιρίες παραγωγής εκατομμύρια δολάρια σε διαφυγόντα κέρδη.

Ο κύριος στόχος του SPARKS γκρουπ ήταν να αποκτά με δόλιο τρόπο DVDs και Blu-Ray από copyrighted ταινίες και τηλεοπτικά shows πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, να παραβιάζει τις προστασίες copyright των δίσκων, να αναπαράγει και να ανεβάζει το copyrighted περιεχόμενο στο Internet για δημόσια κατανάλωση πριν τα DVDs και τα Blu-Ray να γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στο κοινό.

Πολλά από τα μέλη του The Scene διέφυγαν της σύλληψης και κρύβονται, αλλά όπως και να έχει αυτό ήταν ένα σοβαρό χτύπημα στη διεθνή πειρατική σκηνή.

2 σχολιο(α)