Το πειρατικό streaming τιμωρείται στη Μαλαισία με φυλάκιση 20 ετών

Πέρασε νέος νόμος που σοκάρει
20 Δεκεμβρίου 2021 08:29
Το πειρατικό streaming τιμωρείται στη Μαλαισία με φυλάκιση 20 ετών

Έχουμε ακούσει για αυστηροποίηση των ποινών σε πολλές χώρες για να αποτραπεί το φαινόμενο της πειρατείας, ωστόσο η Μαλαισία φαίνεται πως το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Στο νέο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων που τέθηκε σε ισχύ, προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για αυτούς που επιδίδονται σε πειρατικό streaming. Συγκεκριμένα, όσοι προσφέρουν streaming υπηρεσίες και συσκευές οι οποίες “είναι επιζήμιες” στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα από €2.000 έως €50.000, ποινές φυλάκισης έως 20 ετών ή και τα δύο.

Ο νόμος έχει σκοπό να αποθαρρύνει και εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στη streaming πειρατεία ή ανέχονται την παρουσία της. Αν τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών δεν μπορούν να αποδείξουν πως δε γνώριζαν για την πειρατεία και πως πήραν όλα τα μέτρα για να τη σταματήσουν, θα θεωρούνται ένοχοι.

Η ανανέωση του νόμου έρχεται για να συμπεριληφθεί το streaming στην πειρατεία, καθώς έως τώρα δεν καλυπτόταν από τους νόμους της χώρας. Επιπλέον, σκοπεύει να εκθέσει αυτούς που χρησιμοποιούσαν εταιρικές δομές ως ασπίδα προστασίας ενάντια στο νόμο.