Πειρατικό website προσφέρει δωρεάν όλα τα NFTs

Με σκοπό να αποδείξει πως είναι φούσκα
20 Νοεμβρίου 2021 09:53
Πειρατικό website προσφέρει δωρεάν όλα τα NFTs

Ένας Αυστραλός προγραμματιστής και καλλιτέχνης δημιούργησε ένα website στο οποίο επιτρέπει στον κόσμο να κατεβάσει κάθε NFT που υπάρχει στο Ethereum blockchain σε ένα αρχείο. Ο Geoffrey Huntley το ονόμασε The NFT Bay και το σχεδίασε για να μοιάζει με το γνωστό πειρατικό site Pirate Bay, με σκοπό να δείξει στον κόσμο τι πραγματικά αγοράζει.

Τα NFTs είναι ψηφιακά tokens που αποδεικνύουν την κατοχή ψηφιακών αντικειμένων τέχνης και όχι μόνο. Πολλά έχουν πωληθεί για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, αν και οποιοσδήποτε μπορεί να έχει στην κατοχή του ένα πιστό αντίγραφο του αρχείου. Το NFT Bay προσφέρει όλα τα NFTs από Ethereum και Solana σε ένα και μόνο αρχείο μεγέθους 17 terabyte.

Η NFT τέχνη δεν είναι τίποτα παραπάνω από οδηγίες για το πώς να έχεις πρόσβαση ή να κατεβάσεις μία εικόνα. Η εικόνα δεν αποθηκεύεται στο blockchain. – Geoffrey Huntley

Ο αντίλογος λέει πως η κατοχή ενός NFT φέρνει δόξα και πως το να κάνεις ένα δεξί κλικ και να σώσεις την εικόνα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το NFT Bay μπορεί να περιέχει τις εικόνες της τέχνης των NFTs αλλά δεν περιέχει τα ψηφιακά tokens που “αποδεικνύουν την κατοχή”.

Ο Huntley ελπίζει πως το website “θα βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές να μελετήσουν αυτήν την οικονομική φούσκα αυτής της γενιάς”.